Kusiner-vitaminer

Igår fick kråkan finfrämmande när hon satt och åt middag och var trött efter en hel lång dag på dagis. (Hon var sist kvar på dagis, men å andra sidan var det hon som kom sist också, eftersom jag lämnar henne vid 10 när jag jobbar sent.)

Kråkans kusiner från Jämtland är på besök. De har med sig sin husvagn och sover där. Nu har de ställt husvagnen på tomten tills imorgon när de kommer tillbaks från kryssningen de är på.

Men alltså, igår.

Först var kråkan lite avvaktande när det kom instormande tre ungar mitt i maten. Men sen fick hon paket och då var det prima liv! Hon fick en barbatröja, en barbabok, en barbaväska, en barbateckning som äldsta kusinen ritat och en bilderbok som äldsta kusinen klippt och skrivit.

Det var poppis, vill jag lova!

Sen lektes det hej vilt med alla kusinerna. När äldsta kusinen satt i köket, kom kråkan dit och pekade på kusinen och sa “Den momma leka jummet”. Ja, hon visste ju inte att kusinen heter Cornelia, utan kallade henne för “den”. Tyckte jag var bra! Hon ville alltså att Cornelia skulle komma ut till vardagsrummet och leka med de andra två kusinerna och kråkan.

Det passerades läggdags och hon åt middag tre gånger. Först när hon kom hem från dagis, sen kvällsmat (välling) och sen skulle kusinerna äta middag (sent) och då ville Elvira också ha. Hon åt så hon nästan kräktes varje gång hon hickade.

Det lektes ute i husvagnen och barfota i sandlådan. Barbaväskan packades full med saker och bars omkring på. Sen var kråkan så trött att hon inte kunde prata och bara vinglade fram. Hon flinade dumt och satt och lyfte än den ena och än den andra leksaken.

Då blev det ombyte till jamas och tandborstning och så stoppade pappa barnet i säng, en dryg timme efter normal läggtid. Hon somnade som en sten utan så mycket som en knyst.

Alla barnen och de vuxna (utom Kärleken) sov när jag kom hem missinassen och vardagsrummet såg ut som en krigszon. Men vad gör väl det?! Kråkan var glad och nöjd och det är huvudsaken!

I morse var det inte så jättekul att åka till dagis. Kråkan hängde med kusinerna och lånade deras vattenpistol och åt upp ungefär alla deras flingor (utan mjölk eller fil) i husvagnen. På väg till dagis satt hon i bilen och rabblade “Nelja, Gutta, Babbin” (Cornelia, Gustaf, Albin).

Åh, jag tycker det är så kul att hon gillar att leka med andra barn!

Trivsel

Ja, alltså, ursäkta tjatet. Men det här med att bli rödhårig är typ det enda som händer i mitt liv just nu. Förutom jobb och sömn.

Men jag stormtrivs verkligen med min nya hårfärg. Verkligen! Jag tycker det är assnyggt!

Sen att jag ser ut som en mupp i övrigt är liksom inte så mycket att göra något åt...