Sol och varmt…

… och då ska jag åka och jobba. Det slår aldrig fel. Det är rent av ironiskt! Är jag ledig: ösregn. Ska jag jobba: solsken.

Så ni som hoppas på sol och varmt i helgen kommer bli glada: jag ska nämligen jobba.

Just nu sitter jag och ångrar lite smått att jag tackade ja till jobb i helgen. Tänkte inte på att jag jobbar 14-22.30 på fredagen och sen förväntas börja 7.15 på lördagen… Ska vara besiktningsveterinär på en utställning och till utställningen tar det mig dryga timmen att köra. Så. Att.

Men det kan ju bli kul att få träffa friska djur som omväxling.

Igår jobbade jag 16-24. När jag kom var det ett journalställ fullt och det andra journalstället hade ett par journaler i. Det hade varit kaos på dagen.

Det var liksom bara att hugga i och börja beta av. Jag jobbade och svettades, men det var långt ifrån så kaotiskt som det varit på måndagen. Inga akut supersjuka/döende. Några hältor, nåt skärsår, nån kräkning, en kramphund, en anemi, ett infekterat operationssår. Det flöt liksom på.

När klockan började närma sig midnatt var journalstället tomt! Jag kunde sluta i tid! För tio minuters övertid räknas faktiskt inte!

Nu har jag sovit en stund på förmiddagen efter att ha lämnat kråkan på dagis. Jag har skrotat en stund i trädgården och nu sitter jag och äter lite innan det är dags att fara mot jobbet för ännu ett 16-24 pass.

Imorgon är jag ledig. Då kommer det regna. Så passa på att nuta av solen idag, folks!