SeriÖST!

Okej. Det är helt fel tid i månaden nu. Och Kärleken jobbar hela helgen.

Det innebär att jag är ensam hemma med kråkan hela dagarna. Idag hann Kärleken vara hemma trekvart innan kråkan skulle sova.

Dessutom snarkade Kärleken så bedrövligt att jag fick gå ner och lägga mig på soffan nångång runt 1 inatt. Och just när jag äntligen lyckats somna, så vaknade kråkan. Och så höll det på till 3.30, då jag äntligen fick sova. Till 6.30 eller så.

Trött OCH PMS-monstrig, alltså.

Dessutom ett barn som har förmågan att reta gallfeber på mamman.

Alltså, seriÖST! Idag var hon billig periodvis! JA, jag älskar henne mer än livet, men idag hade jag inte blivit jätteledsen om någon kom och sa: “Jag kan ta hand om kråkan idag, jag kommer tillbaks med henne ikväll!”.

Tjatet! Jag säger bara det: TJATET! Och GNÄLLET!

Med den gnälligaste rösten du kan tänka dig: “Lilla vill HA den. Lilla vill HA den. Lilla vill HA den. Lilla vill HA den. Lilla vill HA den. Lilla vill HA den” i all oändlighet tills jag får ett bryt och skriker: FÖR HELVETE ELVIRA SLUUUUTA TJAAATA! DU SKA FÅÅ, JAG MÅSTE LAGA MATEN FÖRST!

Eller när hon ville följa med och slänga soporna. Då ville hon helt plötsligt gå tillbaks och fylla i mer vatten i sin delfin som hon hade med sig. Jag visade henne att delfinen var full med vatten redan. Då började barnet gråtskrika a la dramaqueen och gå tillbaks mot hinken med regnvatten i för att ändå fylla på delfinen.

Jag meddelade att jag ska gå och slänga sopor, om hon vill följa med får hon komma, annars går mamma själv. Hon kom inte, så jag gick själv.

När jag kom tillbaks blev det ännu mer gråtskrik a la dramaqueen: Lilla vill fölla mee mamma slinga topoj!

Gaaaah!

Jag började med höstens evighetsgöra: plocka ekollon från gruset. Elvira ville också plocka ekollon. Det är tusen och åter tusen ekollon på gruset, man kan ta grabbnävar! Ja, jättesnällt att du vill hjälpa mamma plocka! Sen står hon bara där och gråtskriker och hulkar att hon vill hjepa mamma pocka eckollon.

Ba: JA MEN BÖJ DIG NER OCH PLOCKA DÅ! VAD ÄR PROBLEMET?!

Jag pekade på ekollonen och sa: den kan du plocka. “Mamma jöja”. Jaha. Så jag plockade upp den. Gråtskrik: LILLA VILL POCKA ECKOLLON!

HerreGUUUUD!

Så har det varit idag. Hela. Jävla. Dagen!

Tjata hôl i hôvvet har fått ett ansikte! Det ser precis ut som kråkan!

(Och VARFÖR kan man aldrig, aldrig, ALDRIG få bajsa ifred?! Låser jag dörren står hon utanför och bankar och rycker i handtaget. Låser jag inte kommer hon in och rycker och sliter i mig och vill att jag ska komma. Eller som idag: hon drog in sin leksaksdammsugare, slog på den, gick ut och stängde dörren. Kom in och började dra i mig för att jag skulle komma. Dagens sjunde bryt: STÄNG AV DEN DÄR FÖRBANNADE DAMMSUGAREN OCH GÅ UT I HALLEN! MAMMA KOMMER NÄR MAMMA HAR BAJSAT KLART! STICK! FÖRSVINN! JAG VILL BAJSA IFREEEED!)

Asocial

Jag ville bara säga att min nya telefon har kommit.

Alltså, den där luren kan ju allt! Möjligtvis utom att laga mat och tända eld i kaminen.

Jag har fullt upp med att försöka förstå mig på den. Har inte tid att umgås med Kärleken ens ;)

Nytt projekt?

Åh, jag är så sugen på att klicka hem den här ryan! Den skulle passa bra på golvet nedanför min sida av sängen. Tänk så varmt och mysigt det skulle bli om tassarna när man går upp på natten och på morgonen!

Problemet är bara att frakten nästan kostar lika mycket som själva matt-materialet och gott om pengar har jag ont om. (Särskilt nu efter telefoninköpet!)

Jag kanske kan önska mig mattan i födelsedagspresent?! Jag fyller ju år om en dryg månad!

Nästa problem är att det kommer ta en hel evinnerlighet eller två att knyta färdigt mattan. Den kommer bli klar lagom till våren eller så. När det inte alls är lika kallt på golvet nedanför sängen. Men fin är den ändå :)

Ordväxling #2

En gång blev kråkan väldigt arg och upprörd över att jag hängde tvätt istället för att leka med henne. Då förklarade jag att vi har tvättat alla kläderna, så nu är de blöta. Om jag inte hänger upp kläderna, så kommer de börja mögla och lukta blä!

Under över alla under, så accepterade kråkan faktiskt detta resonemanget (herreGUUUD vad den ungen kan TJATA om saker och ting inte sker exakt i samma sekund som hon vill att de ska ske!)

Nu har hon börjat applicerade det resonemanget på andra saker som mamma måste göra istället för att leka med henne. Som att ställa in maten i kylen eller torka av bordet etc.
-”Aa, så möjken itte bli möggli o lukta BLÄ” säger hon om jag säger att jag måste ställa in mjölken i kylen först.

Igår utspelade sig följande scen:

En tvååring och hennes rödåriga mamma befinner sig i köket. De har målat med vattenfärger. Mammans laptop står på en köksbänk eftersom tvååringen har tittat på Bamse medan hon åt mellis. Barnet går ner från sin stol och ut i hallen.

Barnet: Leka uppe itället, mamma!
Mamman: Vill du inte måla med vattenfärger längre?
Barnet: Nää, leka UPPE! Leka uppe, mamma! LEKA UPPEEE! Leeeka mamma!
Mamman reser sig från bordet samtidigt som laptopen piper om att den har lågt batteri.
Mamman: Ja, jag kommer. Jag ska bara sätta i sladden i datorn först.
Barnet: Aa, så mammas datoj itte bli möggli å lukta BLÄÄ!

Eeehm jaha, ja just det. Det är DÄRFÖR man måste ladda laptopen ibland?!

Fjärde gången

Mäh, jag glömde ju bort att berätta att kråkan sov en hel natt utan att vakna en enda gång natten mellan tisdagen och onsdagen!

Hon somnade 19.15 och vaknade 8.15! Att jag var uppe runt 6 för att stoppa i nappen och lägga på täcket räknas faktiskt inte.

(I vanliga fall när hon vaknar på natten ropar hon på antingen mamma eller pappa. Det hjälper inte att bara svara – man måste komma in. Då säger hon att det är något som låter och att hon är rädd för det som låter. Det kvittar att det är knäpptyst. Säger man att det inte är något som låter, att det är alldeles tyst så blir det hysteri och gråt och skrik i en evighet. Man får helt enkelt bara säga att det är en traktor eller diskmaskinen eller nåt. Då rabblar hon alla saker hon kan komma på som kan låta medan jag går ut ur rummet. Innan jag går ut säger hon: Lilla gömmer. Om man inte svarar på det, så blir det hysteri igen. Det bästa är bara att säga: Ja, göm dig du, älskling. För det mesta tar detta inte mer än en minut, men man hinner frysa mycket och vakna till ordentligt på den minuten. Har man tur dröjer det några timmar innan nästa gång något låter och proceduren måste upprepas. Har man otur dröjer det tio minuter. Oftast upprepas det 3-10 ggr/natt. Ibland med 10 minuters mellanrum, ibland med en timmes mellanrum, ibland mer sällan. På sistone har det blivit mer sällan. Utom natten till torsdagen då det var var tionde minut i ett par timmar innan hon kom till ro igen.)

En gång i månaden de senaste två gångerna, alltså. Börjar vi få till en vana?! Det vore ju alldeles fantastiskt att få sova hela nätter!

OM kråkan får ett syskon någon gång i framtiden (jag skriver OM) så ska det barnet komma med sömngaranti. Och avstängningsknapp eller åtminstone volymkontroll!

Grattis!

Idag fyller min bästvän och kråkans gudmor år! Hon är en allt igenom god människa, från insidan och ut! Dessutom är hon både snygg och smart! Tyvärr är jag en ganska dålig vän tillbaks. Vi hörs sällan och träffas ännu mer sällan. Jag är alltid sen med presenter och julklappar till henne och hennes barn.

Ändå står hon ut med mig och finns där när helst jag behöver henne. Det är få förunnat att få ha såna underbara vänner!

Grattis på din dag, bästvännen!

Jag vill också skicka ett stort grattis till Alex som fick en son för några dagar sedan! Inget kan förändra en som ett barn. Välkommen till världen, R och välkommen till ett nytt liv Alex! :)

Hipp hipp!

Öhö öhö öhö

Det är bara jag som hostar.

Om jag inte visste bättre hade jag trott att jag svalt en näve glaskross. Eller taggtråd.

Om jag koncentrerar mig riktigt mycket kan jag också intala mig själv att huvudvärken bakom ögonen beror på hårt festande och dansande på borden igår kväll. Men någonstans djupt inom mig vet jag att jag sov på soffan och knöt två rader på ryamattan igår kväll.

Bah, jag klarar inte ens av att lura mig själv!

Jag är i alla fall glad att kråkan är frisk och pigg! Hon är lämnad på dagis och nu ska jag krypa ner under en filt och lyssna på sprakandet från elden i kaminen!

På väg

Nu har jag fått ett mail från leveratören att min nya fån är på väg. Den borde vara här på fredag. Jag hoppas!

Det här är vad jag kallar service! Inte ens 12 timmar sen jag beställde och varan är redan på väg!

Wee!

Hemma

Igår när jag hämtade kråkan på dagis fick jag förfrågan av föreståndarinnan om det var ok om kråkan var hemma idag.

Det var många pedagoger sjuka och de hade inte fått tag på någon vikarie, så om det var okej för mig så skulle kråkan få vara hemma idag och så får hon komma extra på måndag istället.

Och eftersom jag ändå inte har något bättre för mig, så är det klart att kråkan och jag kan ta en mammakråkadag! Hellre det än att hon inte får den tid och uppmärksamhet hon är van vid på dagis pga för få personal!

Så idag ska vi bara mysa och kurera oss från våra respektive förkylningar. Kanske ska vi ta en tur in till stan. Kråkans gudmor fyller ju år imorgon, så vi kanske ska åka och köpa en present och stoppa i lådan. Om vi orkar. Varken kråkan eller mamman är jättekrya.

Men vet ni, kråkan har faktiskt, för fjärde gången i sitt två år, tre månader, en vecka och två dagar långa liv, sovit en hel natt! Från 19.15 till 8.15!

Visserligen var jag uppe vid 6 för att stoppa i nappen och lägga på täcket, men det räknas inte!

Jag önskar att det här kunde bli en vana för kråkan! Att det sker en gång i månaden är iofs bättre än att det sker typ aldrig, men det är ju rena lyxen att få sova en hel natt! Jag vill alltid ha det så! :)

Ny fån

Min telefon brann ju upp igår. Eller nej, det gjorde den ju inte, men nästan. Åtminstone batteriet.

Jag satt och kollade på vad ett nytt batteri kan tänkas kosta och sen kollade jag vad en ny telefon kan tänkas kosta.

Ett par klick senare är jag en ny telefon rikare och en förfärlig massa slantar fattigare!

Jag får se det som en födelsedagspresent i förskott till mig själv, för råd har jag sannerligen inte! Inte egentligen. Jag har ingen aning om hur länge jag kommer gå arbetslös den här gången…

Vad det blev för fån?

En sån här: