Tjyvarnas favorit

Har ni tänkt på en sak?! Det görs en massa reklam för att man kan sälja sitt guld. Det finns sms-guld, guldbrev och jag vet inte allt.

De där reklamerna som går på tv tycker jag bara är hemska och sorgliga. Jag skulle aldrig, ALDRIG sälja ett guldsmycke jag fått av någon, oavsett hur fult jag tycker det är! Oavsett om jag använder smycket i fråga eller inte.

Jag tror att Guldbrevet är en storfavorit hos tjyvarna! Tänk dig följande: Tre gangstrar åker runt i en skrotig gammal BMW och bryter sig in hos folk. Företrädelsevis äldre personer, då de plägar ha guld i större mängder än yngre.

Panchisarna ligger och sover, gangstrarna bryter sig in genom altandörren, rotar runt och hittar tantens smyckeskrin och tar det med sig. Men farbror panchis vaknar. Han vågar inte gå upp och konfrontera tjyvarna, för det har han både läst och sett på tv att nu för tin räcker det inte med att bryta sig in och stjäla allt som inte är fastskruvat, nu ska det dessutom misshandlas och bindas fast och silvertejpas. Så farbrorn ligger kvar i sängen och låtsas sova tills han hör att tjyvarna är ute och har startat bilen.

Han får se den skrotiga BMW’n och registreringsnumret och ringer genast polisen.

Polisen får ett larm om ett inbrott och skickar genast ut flera patruller till området. En patrull stannar en skrotig BMW med ett registreringsnummer som stämmer överens med det som anmälaren sett.

Eftersom poliserna misstänker att det finns stöldgods i bilen gör de en husrannsakan, men i bilen hittar de ingenting. Inte ett smack. Det är helt tomt, bortsett från en tom påse från McDonalds och en tändare som ligger och skräpar på golvet.

För tjyvarna är ena smarta rackare. De har skaffat sig en massa kuvert från Guldbrev! De har tömt tantens smyckesskrin på allt guld, lagt det i ett guldbrev, slängt ut smyckesskrinet genom fönstret så att det, efter en del studsande, lägger sig i ett vattenfyllt dike. Sen kör de till närmsta brevlåda och slänger in sitt guldbrev genom luckan.

Tada!

Och några dagar senare har de sköna pengar på sitt konto och tanten får aldrig mer se sina smycken. Men hon kanske bara är glad att hon slapp bli misshandlad och bunden och silvertejpad. Vad vet jag?

Och polisen, som VET att det är de här gangstrarna de stoppat som gjort inbrottet, kan inte bevisa ett skit utan måste släppa dem, så att de kan åka till nästa panchisvilla och stjäla mera guld.

Jag tror tjyvarna heter Kasper och Jesper och Jonathan.

Men om du vill sälja ditt eller någon annans guld, så får man massa bra råd och tips om hur man går till väga på säljaguld24.