Exotiskt

När man ser på Djurakuten (och det gör ni väl?! Idag kunde jag se mina fötter i bild :) )får man uppfattningen att vi (de) ofta har exotiska djur som varaner och ormar som patienter.

Det har vi (de) inte.

Det är väldigt ovanligt! Kaniner och marsvin händer ibland, men även det relativt sällan. De andra exotiska djuren kommer i princip bara för avlivning. Inte alltid, men oftast. Under mitt år (om man lägger ihop alla inhopp och vik, så blir det faktiskt ett drygt år – 14 månader närmare bestämt) på stora djursjukhuset har jag haft två exotiska patienter. En orm och en skäggagam. Båda skulle avlivas. Jag har haft en enda fågel, även den skulle avlivas.

Så, man ska inte alltid tro på det man ser på tv. Risken med att visa så mycket exotiska djur i en sån serie är att djurägare kanske tror att vi (de) är experter även på exotiska djur, men så är inte fallet. Vill man gå till en expert ska man gå till Roslagstull! De är otroligt duktiga och dessutom trevliga och hjälpsamma närhelst man ringer för att be om råd! (Dosen Metacam till en dvärghamser? Hur behandlar jag en kanin med misstänkt Encephalitozoon cuniculi?)

Slut på meddelandet.

Ofarligt

Kråkan är på dagis och jag slöar på soffan. Kärleken är hemma med dagissjuka.

Jag har knutit 22 av 70 rader av ryamattan och eftersom det tar en dryg halvtimme att knyta en rad kan man räkna ut hur länge jag suttit och hur många timmar jag har kvar innan mattan är klar.

Men den blir snygg, det blir den!

Det var dagens totalt ofarliga inlägg.