Två till

Jag glömde ju två av kråkans favoritböcker! De kommer här:

ABC-resan av Elsa Beskow är skriven på rim och handlar om barnen Bo och Anna och deras äventyr ute i vida världen. Anna glömmer sin docka på stranden och en ekorre stjäl dockan och hoppar upp i masten på en båt. Bo och Anna får rida på ryggen på en fisk, de träffar jordgubbsmor och vallmon, de äter lingon, träffar en snigel som säger tut-tuut och de bygger en båt av en låda.

Kråkan älskar den här boken! Hon gillar rim och att titta på de underbara illustrationerna! Men hon är rädd för häxan och yxan som står för bokstaven X, så den sidan får vi hoppa över :) Jag tror inte att hon förstår allt som händer, eftersom språket är lte gammaldags, men det gör inte så mycket. Hon gillar att det rimmar och att det finns så mycket att titta på på varje sida.

ABC-boken av Jan Lööf innehåller ingen text alls, förutom själva bokstäverna. Istället har han koncentrerat sig på underbara teckningar. Vi hittar på historier till alla bilderna och ibland hänger bilderna till flera bokstäver ihop, så det blir nästan som en liten saga. Tex att apan som ramlar så illa på cirkusen på bokstaven C undersöks av doktorn på bokstaven D. Eller apan som köper en stor slägga i järnaffären på bokstaven J använder den till att slå fast en påle som kamelen på bokstaven K är bunden till.

Kråkan gillar verkligen att sita och bläddra i den här boken! Man kan titta hur länge som helst på varje bild och ibland hittar man saker som man inte sett förut. Hon är rädd för Bockarna Bruse och trollet och för Polisen, så de sidorna får vi hoppa över.