Asocial

Jag ville bara säga att min nya telefon har kommit.

Alltså, den där luren kan ju allt! Möjligtvis utom att laga mat och tända eld i kaminen.

Jag har fullt upp med att försöka förstå mig på den. Har inte tid att umgås med Kärleken ens ;)

Nytt projekt?

Åh, jag är så sugen på att klicka hem den här ryan! Den skulle passa bra på golvet nedanför min sida av sängen. Tänk så varmt och mysigt det skulle bli om tassarna när man går upp på natten och på morgonen!

Problemet är bara att frakten nästan kostar lika mycket som själva matt-materialet och gott om pengar har jag ont om. (Särskilt nu efter telefoninköpet!)

Jag kanske kan önska mig mattan i födelsedagspresent?! Jag fyller ju år om en dryg månad!

Nästa problem är att det kommer ta en hel evinnerlighet eller två att knyta färdigt mattan. Den kommer bli klar lagom till våren eller så. När det inte alls är lika kallt på golvet nedanför sängen. Men fin är den ändå :)

Ordväxling #2

En gång blev kråkan väldigt arg och upprörd över att jag hängde tvätt istället för att leka med henne. Då förklarade jag att vi har tvättat alla kläderna, så nu är de blöta. Om jag inte hänger upp kläderna, så kommer de börja mögla och lukta blä!

Under över alla under, så accepterade kråkan faktiskt detta resonemanget (herreGUUUD vad den ungen kan TJATA om saker och ting inte sker exakt i samma sekund som hon vill att de ska ske!)

Nu har hon börjat applicerade det resonemanget på andra saker som mamma måste göra istället för att leka med henne. Som att ställa in maten i kylen eller torka av bordet etc.
-”Aa, så möjken itte bli möggli o lukta BLÄ” säger hon om jag säger att jag måste ställa in mjölken i kylen först.

Igår utspelade sig följande scen:

En tvååring och hennes rödåriga mamma befinner sig i köket. De har målat med vattenfärger. Mammans laptop står på en köksbänk eftersom tvååringen har tittat på Bamse medan hon åt mellis. Barnet går ner från sin stol och ut i hallen.

Barnet: Leka uppe itället, mamma!
Mamman: Vill du inte måla med vattenfärger längre?
Barnet: Nää, leka UPPE! Leka uppe, mamma! LEKA UPPEEE! Leeeka mamma!
Mamman reser sig från bordet samtidigt som laptopen piper om att den har lågt batteri.
Mamman: Ja, jag kommer. Jag ska bara sätta i sladden i datorn först.
Barnet: Aa, så mammas datoj itte bli möggli å lukta BLÄÄ!

Eeehm jaha, ja just det. Det är DÄRFÖR man måste ladda laptopen ibland?!

Fjärde gången

Mäh, jag glömde ju bort att berätta att kråkan sov en hel natt utan att vakna en enda gång natten mellan tisdagen och onsdagen!

Hon somnade 19.15 och vaknade 8.15! Att jag var uppe runt 6 för att stoppa i nappen och lägga på täcket räknas faktiskt inte.

(I vanliga fall när hon vaknar på natten ropar hon på antingen mamma eller pappa. Det hjälper inte att bara svara – man måste komma in. Då säger hon att det är något som låter och att hon är rädd för det som låter. Det kvittar att det är knäpptyst. Säger man att det inte är något som låter, att det är alldeles tyst så blir det hysteri och gråt och skrik i en evighet. Man får helt enkelt bara säga att det är en traktor eller diskmaskinen eller nåt. Då rabblar hon alla saker hon kan komma på som kan låta medan jag går ut ur rummet. Innan jag går ut säger hon: Lilla gömmer. Om man inte svarar på det, så blir det hysteri igen. Det bästa är bara att säga: Ja, göm dig du, älskling. För det mesta tar detta inte mer än en minut, men man hinner frysa mycket och vakna till ordentligt på den minuten. Har man tur dröjer det några timmar innan nästa gång något låter och proceduren måste upprepas. Har man otur dröjer det tio minuter. Oftast upprepas det 3-10 ggr/natt. Ibland med 10 minuters mellanrum, ibland med en timmes mellanrum, ibland mer sällan. På sistone har det blivit mer sällan. Utom natten till torsdagen då det var var tionde minut i ett par timmar innan hon kom till ro igen.)

En gång i månaden de senaste två gångerna, alltså. Börjar vi få till en vana?! Det vore ju alldeles fantastiskt att få sova hela nätter!

OM kråkan får ett syskon någon gång i framtiden (jag skriver OM) så ska det barnet komma med sömngaranti. Och avstängningsknapp eller åtminstone volymkontroll!