33 timmar

Nu är det bara 33 timmar av 2013. Sen kan vi pusta ut. Det har värkt på rätt bra emellanåt på morgonen och förmidagen idag. Inget mer slem.

Igår hade Kråkan sin bästa kompis från dagis hemma på playdate. Det var nog det roligaste som hänt i år, enligt henne. Möjligtvis toppat av när tomten kom.

Det var så himla roligt att se (och höra) när de lekte tillsammans. De sprang upp på Kråkans rum och lekte, kom ner och pysslade med pärlor och målade, lekte med tågbanan, var ute en sväng. Kompisen stannade över på middag och efter middagen blev det lite film innan kompisens mamma kom och hämtade.

Vi bestämde att efter nyår är det Kråkans tur att åka hem till bästa kompisen. Återstår att se om hon vågar stanna där ensam eller om vi (dvs darling, jag har typ husarrest) behöver stanna kvar.

Idag ska jag ägna dagen åt att V I L A! Möjligtvis plocka ur diskmaskinen. Allt för att inte trigga någon förlossning. Tänk att fylla år sist på året! Så trist det måste vara när man börjar komma upp i åldern för att få moppe, körkort, gå på systemet…

Dessutom värker ryggen rejält idag.

Jag har skickat iväg Kärleken och Kråkan för att handla inför nyår. Själv har jag mosat i mig lite kakor och ett par skinkmackor. Nu ska jag plocka ur diskmaskinen, sen blir det soffläge resten av dagen!

Samtal mellan far och dotter

Igår kväll medan pappan borstade kråkans tänder var han koncentrerad och rynkade pannan lite.

Kråkan: Ja vill inte att du ska va sur, pappa.
Pappan: Jag är inte sur, men du vet när man börjar bli gammal kan man få lite rynkor såhär i pannan och då kan man se lite sur ut, fast man inte är det.
K: Marita på dagis börjar nog bli lite gammal.
P: Ja, det stämmer
K: Och du också, pappa.
P: Ja, så är det nog
K: Men inte mamma! Mamma börjar inte bli gammal! Du och Marita börjar bli lite gamla, pappa!

Och jag som alltid sett Kärleken som mitt lilla lammkött :)