Lugna puckar

Igår var Kråkan hemma hos sin bästis och lekte hela eftermiddagen. Här hemma satt mamman och pappan och visste inte riktigt vad vi skulle hitta på. Mycket ovant! Kråkan åt till och med middag där, så vi passade på att mosa i oss pizza när hon somnat. Något hon nästan gjorde i bilen på vägen hem – vi hade fullt sjå att hålla henne vaken. Det blev välling och saga direkt när vi kom hem och hon somnade på två röda, utan bråk.

Kärleken har börjat sova inne hos henne på bäddsoffan. Det funkar inte att hon sover i vår säng, för när hon vaknar på natten kan hon inte somna om och håller båda oss vakna med sitt babbel, stökande och pillande. I natt funkade den lösningen med pappan på bäddsoffan bra. Det är klart att det är trist att sova själv i vår stora säng, men får jag inte sova blir jag knäpp. Kärleken kan sova även om kråkan stökar. Han kan sova om så bomblarmet tjuter, tror jag.

Idag har vi varit på Leos Lekland i Uppsala. Det gäller att aktivera den här lilla kråkan! Jag satt i en soffa och tittade på alla barn (det var inte bara vi där idag, om vi säger så…) medan Kråkan och Kärleken lekte järnet. Hon är modig, våran kråka! Vågar åka rutschkanor som jag som vuxen inte skulle våga åka! Jag är för mycket av en hönsmamma för att våga se på när hon är sådär våghalsig!

Det var två svettiga tröttisar som jag körde hem. Kråkan höll sig vaken tack vare en film på pappans telefon. Quronburgare och pommes när vi kom hem, sen sängen. Somnade direkt i natt igen.

Frågan är vad vi ska hitta på imorgon… Vi pratade om Fyrishov, men jag vet inte om man får bada när slemproppen har gått och man är 2 cm öppen.

På Ru-fronten är det lugnt. Eller lugnt och lugnt. Det är som det har varit sedan innan jul. Förvärkar, mest kvälls och nattetid. Slemproppen går och går. Om en hinnsvepning har effekt har den det inom 48 timmar, så det står ganska klart att Ru inte är redo att komma än.

(Jag sprang förresten på läkaren som utförde senaste hinnsvepningen på Leos. Hon såg en smula förvånad ut att jag fortfarande går omkring med den här enorma kalaskulan… Hennes “löfte” att jag kommer föda innan mina Citodon är slut kommer hon inte kunna hålla. Jag har bara 8 st kvar. Får skaffa nytt recept på tisdag.)

Jag har bäddat “vattentätt” i sängen, för det känns som om det kan knäppa till i magen och bli väldigt blött väldigt snart. När som helst, faktiskt. Men jag tror det dröjer lite till. Minst en vecka.

Så vi fortsätter väl vänta då…