Jul i löjliga familjen

Ojojoj, vilken jul :|

Runt lunch åkte bror, svägerska och Lillan till svägerskans föräldrar för att äta julmiddag och byta klappar. Jag åkte och hämtade exmannen vid bussen ute vid riksvägen.

När vi satt och åt gröt började jag må illa. Jag var yr och hade hjärtklappning och ville helst bara sova. Svårt att säga om det var magsjuka på gång eller vanlig gammal hederlig ångest/övertrötthet.  Hur som helst blev det bättre efter att jag sovit några minuter under  Kalle Anka.

Jag hade ändå ingen vidare matlust under julmiddagen och åt inte särskilt mycket alls. Precis när vi plockat undan från bordet kom bror  med familj tillbaks från sitt julfirande i stan. De hade haft en helt  hysterisk unge att ta hand om, Lillan hade gastat i högan sky,  nonstop från kl 13 till kl 17. De hade fått kasta i sig maten mellan varven som de bar på Lillan, själv ville Lillan inte äta något alls. De hade rivit upp alla klappar och sen såg de ingen annan råd än att sätta sig i bilen och åka tillbaks hit.

 Så de var måttligt nöjda när de kom in genom dörren. Då  hade Lillan i alla fall lyckats somna i bilen så de fick ett  par timmars lugn.

 Julklappsutdelningen började och i vanlig ordning tar   den extremt lång tid hemma hos oss. Varje klapp har ett  rim och det ska gissas och öppnas och skickas runt  innan nästa klapp tas fram. Och mycket klappar har vi. Mest en massa småkrafs, bara för att det är kul.

 Svägerskan fick börja agera tomte och jag fick så mycket klappar att det var nästan pinsamt. Så mycket fina kläder, presentkort på Vero Moda, grejor till köket, en almanacka, mascara och Kent-boxen av Kärleken. Efter ett tag vaknade Lillan och jag fick ta över tomteagerandet.

Lillan matvägrar och gnäller och skriker, hennes föräldrar är trötta och slitna och allt tar gigantiska proportioner. Det är oro och ilska, ledsenhet och ffa trötthet och det är ingen bra kombination. Julefriden  infann sig inte, kan man kanske sammanfatta det hela med.  Men efter  gråt och skrik och trugan med maten lugnade Lillan ner sig och deltog  med liv och lust i julklappsöppnandet.

Hon fick så mycket fina och roliga saker, Lillan. Efter någon timme blev det för mycket igen och efter en massa gråt och hysteriskt skrik somnade hon äntligen. Jag körde hem exmannen. Bror med familj sov när jag kom tillbaks igen och efter att jag pratat med Kärleken på telefon halva natten somnade även jag.

Lillan ska vara lika fin som pappa när hon äter

Gissa vem som köpt den här haklappen ;)

Siska fick en rosett i håret, dagen till ära

2 reaktion på “Jul i löjliga familjen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>