Nä nu!

Jag tillät mig att gå i ide för en stund, men vem mår egentligen bättre av att gräva ner sig och tycka synd om sig själv? Jag gör det i alla fall inte. Men ibland behövs det en paus, att bara få vara ynklig och liten. Den pausen tog jag igår kväll.

Jag halvlåg i soffan hela kvällen, tände två ljus – ett för Tea och ett för Tilde (eftersom jag inte kunde vara med på minnesgudstjänsten igår. Jag gick och la mig tidigt och sov i 13 (!!) timmar! Snacka om utpumpad! Den här veckan har varit vidrig. Fullständigt vidrig på alla sätt och vis. Men livet går ju vidare, jag går vidare. Jag vet precis vad Tea skulle tycka och säga om jag grävde ner mig. Så för hennes skull ska jag leva lite mer, bli en lite bättre människa.

(Men det är inte okej. Det är fan inte okej att Tea är död! Det är inte okej att Tilde är död! Och det är definitivt inte okej att lille Felix är svårt skadad och utan mamma och syster!)

Idag har jag känt mig utvilad för första gången på evigheter. (Inte konstigt med tanke på att jag sov så länge.) Och imorgon är det ju första advent. Jag älskar jul! Så idag for jag ut till Stenhagen och shoppade en riktig matberedare till mig själv i försenad födelsedagspresent. Lite julklappar blev det också. Nu har jag bara några få klappar kvar. Skönt! När jag ändå var där passade jag på att köpa ingredienser till julbak och -pyssel på Ica Maxi.

När jag kom hem invigde jag matberedaren genom att göra en stor saffransdeg. Himmel, så skönt att slippa knåda degen för hand! Medan degen jäste stoppade jag in en maskin tvätt och julpyntade med adventsstake i köksfönstret, skäggtomten på köksbordet, tomtenallen och julpostlådan i hallen, ljusjulstjärnan i vardagsrumsfönstret mot uteplatsen, silverjulstjärnan i fönstret mot gaveln, fula julgranen på byrån i läshörnan, flörtkulesnögubben bredvid teven, klisterstjärnorna i sovrumsfönstret och ljusstaken med fyra ljus på vardagsrumsbordet. Jag hällde upp skumtomar (fast i min värld heter de tumskomtar!) i en skål och la upp fikon på ett fat.

När degen jäst klart rullade Kärleken och jag lussekatter och medan de gräddades och doftade dansade vi runt i lägenheten till tonerna av Diana Kralls julalbum. Tomtebolycka ;) Jag är så lycklig att jag har ett liv med Kärleken och att vi firar vår andra jul tillsammans (fast det kommer bli på varsitt håll i år med).

Jag längtar redan till nästa jul då vi kommer ha ett stort hus och ha plats för en riktig julgran. Och ett stort kök där jag lätt får plats med storbak. Och där min nya matberedare får plats. Just nu står den på golvet under köksbordet, det finns inte plats i skåpen, de är knökfulla.

Då kanske vi kan bjuda dit våra respektive päron att fira jul, så vi slipper dela på oss. Vi ska elda i kaminerna så det sprakar och skala apelsiner så det luktar i hela huset.

Imorgon blir det knäckkok, tillverkning av Mozartkulor, kolakakor och kokostoppar. Och så tänder vi första ljuset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>