Insnöad och strömlös

Vid midnatt gick strömmen och när vi vaknade imorse hade det kommit ungefär 30 cm snö. Det har snöat ett dygn och jag tror aldrig jag har sett så mycket snö i denna delen av landet.

Som tur var bunkrade vi upp med vatten innan strömmen gick, vi hade det liksom på känn att det skulle bli strömavbrott. För när vi inte har någon el, så funkar ju inte heller den eldrivna pumpen från brunnen.

Det var bara att tända eld i vedspisen i köket och koka upp tevatten till frukost. Efter frukosten gav vi oss ut för att skotta snö, men insåg ganska snart att det var lönlöst. 30 cm tung blötsnö och en låååång uppfart. Vi skottade rent runt min bil och på uppfarten till garaget så att jag kunde backa in min bil intill garageporten. Då blev det fritt framför trappen upp till huset. Sen ringde vi “kogubbarna” borti kröken och de kom med sin traktor och plogade uppfarten. Det tog dom knappt en minut. Det tog oss tre här hemma en timme att skotta 10-15 kvadrat. Vi hade fått hålla på i minst fem timmar för att skotta uppfarten om vi skulle gjort det för hand. Dessutom hade vi brutit ryggarna av oss. Det känns redan i min arma, gravida kropp att jag skottat en jäkla massa snö. Det märks att jag har större blodvolym och att hjärtat därmed måste arbeta hårdare. Pust, vad trött jag blev!

När vi kom in igen värmde vi mer vatten på vedspisen och letade fram pulverkaffe och en kortlek. Sen blev vi sittande i köket hela eftermiddagen och spelade kort och lade patiens. När det blev mörkt tände vi en massa stearinljus. Det var ganska mysigt. Varmt hade vi det också tack vare vedspisen.

Ca 18 timmar efter avbrottet kom strömmen tillbaks. När jag satt här och skrev för en stund sen försvann strömmen igen och med den all text. Så nu sitter jag med Partnerns laptop istället. Den kommer iaf inte att dö innan jag hunnit skriva klart. Det blinkar oroväckande, så vi får väl se hur länge vi får behålla strömmen.

Huvudsaken är i alla fall att uppfarten är plogad, så jag kommer ut med bilen imorgon, för då ska jag hälsa på bästvännen i grannstaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>