Åååh, typiskt!

Resan upp gick bra, trots all modd som låg på vägarna. Det var med hjärtat i halsgropen som jag körde om långtradarna.

Kvällen på jobbet var mer eller mindre hysterisk. Det var de ap-dåliga djurens kväll, kan man säga. En påkörd hund, ett tarmvred, två diskbråck, två döende katter, en livmoderinflammation, ett urinstopp, en hund med lungmetastaser. Vi sprang som skållade troll. Stackars Minimys som fick bada i mina stresshormoner. När jag gick och la mig på kvällen var livmodern stenhård och öm. Uff, jag blev lite orolig. Men idag är den mjuk och oöm igen. Hoppas Minimys mår bra där inne!

Jag fick ett samtal från vår nya hyresvärd. Han kom med dåliga nyheter. Under november och december har de börjat utreda eventuellt mögel i huset, då tidigare hyresgäst fått lite allergiska problem. Det har visat sig att de har fuktskador och lite mögel i torpargrunden. I början på nästa år ska staten (som äger huset, hyresvärden är bara arrendator) och det här inomhusmiljöföretaget ha ett möte där de ska diskutera åtgärder. Det verkar som om de ska isolera torpargrunden för att förhindra kondens vid temperaturväxlingar. De ska sätta in en avfuktare och göra något extra luftintag till kaminerna, eftersom det bildas undertryck i torpargrunden när man eldar och sporer och skit kommer upp i huset när man eldar.

Jag säger bara en sak: SKIT!

Vi har haft en utredning avseende mögel/dålig lukt/fukt i vår nuvarande lägenhet och de har kommit fram till att det är lite förhöjda värden avseende vissa mögelarter. Så de ska totalrenovera vår lägenhet när vi flyttar ut.

Känns ju “sådär” att flytta till ännu ett mögelhus, särskilt iom att jag är gravid. Jag vill ju inte att Minimys ska få i sig en massa sån skit.

Men det är ju bra att det är under utredning och att det ska åtgärdas. Och framför allt att vi slipper betala för det. Det är fördelen med att hyra! Fast det känns trögt att behöva gå igenom det där IGEN!

Idag är jag extraresurs, så jag har hunnit med att ringa några djurägare och svara på några remisser. Skönt att kunna ta det hyfsat lugnt, det räckte med stress igår!

2 reaktion på “Åååh, typiskt!

  1. Kikade bara in för att önska GOTT NYTT ÅR!
    Det blir säkert fint, trots mögelhus och annat. Ni har ju Minimys att se fram emot. :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>