Flyttbestyr

Om det var läskigt väglag när jag körde till jobbet igår var det inget jämfört med hur det var när jag körde från jobbet. Inom loppet av en timme skedde det fem bilolyckor på motorvägen kring stora djursjukhuset. Jag blev stående en bra stund på motorvägen efter just en av de olyckorna. Det tog mig 2½ timme att ta mig hem.

Jag var så hungrig, trött och kissnödig att vägen gick i vågor de sista milen. Så när jag kom hem slängde jag i mig lite mat och däckade sen på soffan. Jag var vaken en liten stund när Kärleken kom hem, men sen gick jag och la mig för natten. Jag sov 12 timmar.

Eftersom jag jobbat helg är jag ledig idag och imorgon. Dagen har i princip bara bestått av flyttbestyr. Vi har kört de kartonger vi packat till huset, beställt tv och internet och jag har på egen hand packat 10 lådor med böcker och pärmar. För att kartongerna inte ska bli allt för tunga att bära har jag “grundat” med böcker och så fyllt på med diverse småprylar, prydnadssaker, kuddar, saker från köket. En sopsäck med skor har jag fått ihop också och en kartong med saker från skafferiet.

Kärleken jobbar natt, så när han sover imorgon åker jag ut till huset med de saker som jag kan/får bära på egen hand och packar upp lite kökssaker, dukar, gardiner och hänger upp kläder i ena kattvinden.

Jag jobbar torsdag och fredag och på lördag är det tänkt att vi ska hyra en liten lastbil och flytta möblerna. Så det börjar brinna lite i knutarna nu. Dessutom måste vi börja städa i lägenheten. Det är svårt att få ihop allt när vi båda jobbar och ingen av oss har 8-17jobb. Ännu mer komplicerat blir det när jag inte kan/får lyfta. När Kärleken inte kan hjälpa till står det i princip still. Irriterande!

Magen växer, nu går det inte att dölja med kläder längre. Eller jo, om jag sätter på mig ytterkläderna. Eller jobbpyjamasen. Och nu har den stora hungern börjat sätta in. Konstant sugen på något. Gärna apelsiner. Det blir några stycken om dagen. Och vågen börjar visa lite skrämmande siffror. Jag vill inte gå upp lika mycket i vikt som mamma gjorde när hon väntade barn, men det är nog bara en tidsfråga. Hittills har jag gått upp 6 kilo.

Och imorgon går jag in i vecka 20! Halvvägs! Insane!

12 reaktion på “Flyttbestyr

 1. Asch, kroppen vet vad den behöver. Så länge du inte mumsar i dig en massa extra kalorier hela tiden är det nog ingen ko på isen. När man väl fått ut bebin så trillar kilona av rätt snabbt. Städfirma till flyttstäd? Kan det va något? För att bespara din kropp en massa extra slit.

 2. Smulan >> Kommer!

  Angela >> Större, bättre förvaringsutrymmen, närmre mitt jobb och dessutom ute på landet! :)

  Boman >> Det är nog det jag gör – mumsar i mig en massa onödiga kalorier ungefär hela tiden :| Så det är nog en ko på isen, dvs jag ;)
  Vi har funderat på städfirma, men eftersom de ska renovera här när vi flyttat behöver vi inte städa så noga. Vi får se hur vi gör, hur trötta vi är efter flytten av möblerna.

 3. Bökigt att flytta mitt i dräktigheten! :-)
  Håller på att röja bland våra lådor och blir typ GALEN när jag inte kan göra saker själv för att jag inte kan lyfta tungt så jag måste vänta på Henrik. Så himla störigt! Men vad mysigt ni kommer få det! Jag vill också flytta… Större hus ligger typ högst upp på önskelistan.

 4. Ja, det är lite bökigt. Men hellre nu än sen när jag kommer var som en strandad val. Det värsta är att jag skulle kunna bära mycket mer än jag gör, men jag får inte :| Ni får komma och hälsa på med Knyttet när ni har vägarna uppåt landet :)

 5. Jag skulle hemskt gärna hjälpa men är lite risig just nu och vi håller på att tömma tvåan så vi flyttar för fullt också, sen ska jag till skara nästa vecka… ringer ikväll om jag inte däckar… Kram

 6. jag vill inte bli rik.. jag vill ha ett trevligt jobb på en trevlig klinik. alternativt inte jobba kliniskt alls. såpass lön att jag och Björn kan köpa hus och att jag kan betala av mina studielån så småningom. Ganska basic. Svensson liksom. Så DV har inget att erbjuda mig, förutom nu när jag är pank och desperat då. Östersund verkar fint, det lilla jag sett hittills, du kan väl komma hit och joura lite med mig i helgen? :)

 7. Sparrisdarling >> Bärhjälp har vi, jag var mest ute efter en sällskapsdam :D Jag ringer på lördag runt lunch och hör hur du har det.

  Maria >> Hade det inte varit för att flyttlasset går i helgen och jag inte får lyfta något överhuvudtaget, så hade jag kanske funderat på det ;)

 8. det är ju uppenbarligen nån slags kris och panik här, många borta, mycket jobb. och i måndags sjukskrev sig tjejen jag skulle jourat med på obestämd tid. Ingen hållbar situation på den här stationen direkt :( så jag är ensam fre-lör (de är vanligtvis två eftersom distriktet mäter ca 30 mil åt ena hållet och lite mindre åt andra). Får väl se hur det går… du vet ingen annan som vill tjäna en extra slant?

 9. *funderar*
  Ingen som jag kan komma på såhär på rak arm.
  Som sagt, jag är glad att jag inte är distriktare längre!
  Är Cissi i Sverige, förresten? Hon kanske vill? Alla andra är ju typ dräktiga, hemma med smått eller jobbar häcken av sig…

 10. Tror Cissi är mer smådjur/lab än stordjur-distrikt… Hittills går det ok, en fångponny och en paresII. 36 timmar kvar, sen får jag iaf sällskap av en kollega.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>