Duktig kaka!

Nu har vi varit hos moderkaksspecialisten och tittat på kakan. Och en massa på Minimys också såklart. Mest på Mini faktiskt, eftersom det var en kandidat med som passade på att lära sig en massa om olika mått och vad som anses normalt och inte på fostret.

Kakan har flyttat sig! Hurra! Den ligger nu helt normalt, om än lite långt ner, men den kommer hinna flytta sig undan i god tid innan det är dags för Mini att komma ut. Risken för kejsarsnitt har minskat dramatiskt! Så nu kan jag börja leva lite mer normalt igen. Och jisses så mycket förlorad sex vi har att ta igen! :P

Läkaren frågade om vi ville veta könet. Jag började vackla lite, kände mig hemskt nyfiken, men Kärleken ville inte veta. Så då är det bara läkaren som vet. Men han zoomade in på det som fanns där mellan Minis ben och inte såg jag någon snopp, inte. Jag som känt mig bombsäker på att det är en liten kille där inne. Nåja, jag vet ju inte hur det ska se ut, så för så vitt jag vet kan det fortfarande vara en pojke.

Det enda som inte var så bra med det där besöket var att man kunde se ett förkalkat område i hjärtat. Det upptäcks på 3-4% av friska foster och behöver inte betyda något. Men det kan också betyda en ökad risk för Downs syndrom. Jag blev alldeles iskall! Läkaren tyckte jag skulle släppa det, för med den extremt låga risken jag visade på CUB-testet så ökar risken för att Mini har DS med 3 ggr och då har jag fortfarande en väldigt låg risk. Det blir väl typ 1:1500 eller nåt. Enda sättet att veta helt säkert att göra ett fostervattensprov, men då är risken för att mista ett fullt friskt foster 1:200. Alltså inte värt risken. Läkaren tyckte vi skulle släppa det och inte oroa oss, men det är lättare sagt än gjort.

Inte för att det skulle vara jordens undergång på något vis om Mini visade sig ha DS. Och det finns ändå inget vi kan göra åt det. Så varför oroa sig förrän vi vet. Dvs om typ 19 veckor. För alternativet är att ta ett fostervattensprov, riskera att mista Mini som med största sannolikhet är helt frisk. Och om h*n inte är det utan har Downs, så ingår det inte i min föreställningsvärld att ta bort Mini. Det finns inte på kartan, kan inte ens tänka tanken till slut.

Så, nä, jag ska försöka släppa det så gott jag kan. Jag kommer älska Mini oavsett!

Nu sitter jag i lägenheten där vi har kvar dator och internetuppkoppling, eftersom vi inte kommer få ut internet till huset på typ 3 veckor eller så. Det är för mig obegripligt vad det är som ska ta så lång tid. Nåja, lägenheten är nu tom och jag har börjat städa så smått. Det ska bli skönt när det är klart så att vi kan börja koncentrera oss på att få iordning i huset istället.

Ute är det snöoväder, så jag blir inte långvarig här, ska bara diska klart grejorna till kylskåpet och sen drar jag hemåt, annars riskerar jag att fastna i nån snödriva där ute i spenaten.

4 reaktion på “Duktig kaka!

 1. Härligt! Hurrahurra för en så duktig placenta! Och vad roligt att få utforska sin bebis igen på UL. Jag vill också titta igen :-)
  Det där med kön är ju lite knepigt. Pojkar har ju inga testiklar nedvandrade så tidigt, och flickor kan visst vara väldigt svullna om lilla snippan. Tyckte jag såg något på vårat ultraljud, men sen läste jag detta och fick ta tillbaka det :-) Min kollega (som inte ville veta könet) råkade få se sin lilla pojkbebis kissa, då var det liksom lite svårt att inte låtsas om att den hade en snopp, hihi!
  Tror inte heller ni behöver oroa er för DS. Själv tänker jag att de brukar vara störthärliga människor, så om Knyttet har det så blir det ett annat underbart äventyr :-)
  Kramkram och grattis till den numera avslutade avhållsamheten! ;-)

 2. Men du får ju snart se på Knyttet på riktigt! Det slår ju UL gånger flera miljarrrder!
  Det jag såg var som två hyperekogenastrukturer på var sida, som visserligen skulle kunnat vara pung/testiklar, men jag såg inget däremellan – ingen snopp. Så de där två strukturerna tror jag var blygdläpparna. Men vad vet jag, liksom. Jämför med bilder på internet och inte såg det ut som en gör på en pojkbebis, inte… :)
  Nu har jag faktiskt lyckats släppa DS-spöket. Jag bara längtar efter att Mini ska komma, fast h*n får gärna vänta typ 19 veckor till. Jag bara hoppas att de 19 veckorna går fort! :)

 3. Men så underbart, på alla sätt!! ;) :D Fick ditt sms, kommer förbi asap, men just nu är det lite mycket… eller så klarar jag ganska lite… eller hur man nu ser det… :) Är nåt vajsing med bilen så jag vågar mig inte på långresor innan jag löst det… Kanske nästa helg? Tusen kramar och lite förhoppning om att se dig på facebook snart igen, du kan ju vara hur hemlig du vill men det är nästan det enda stället jag håller typ uppdaterat i nuläget… Annars är det mesta bra! Kram! :D

 4. Nästa helg blir fint, förhoppningsvis ser det lite mindre ut som en knarkarkvart då. Om jag får extremt långtråkigt under min ledighet innan Minimys kommer, så kanske, kanske jag kommer ut på facebook igen. Men då ska jag ha EXTREMT långtråkigt! ;)
  Simma lugnt darling! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>