Flyttstädar

Tar en paus från flyttstädandet i lägenheten. Det är tur att vi inte behöver städa så noga, de ska renovera vår lägenhet i februari. Så vi behöver “bara” rensa avlopp, städa ur kylskåp och spis, torka ur skåp och lådor och dammsuga bort det värsta dammet från golvet. Det är jobbigt nog…

Igår träffade jag på en i mitt tycke mycket märklig djurägare. Eller reaktionen var märklig. Hennes hund skulle ha ett intyg på att den var frisk. Under min kliniska undersökning hittade jag en avvikelse som gjorde att jag inte kunde sätta min stämpel på att hunden var fullt frisk. Inte utan uppföljande undersökningar.

Djurägaren trodde mig inte, så jag kallade in en kollega som helt förutsättningslöst undersökte hunden, jag berättade inget om det jag hittat. Till min lättnad hittade kollegan samma sak. Formulerade sig på exakt samma sätt som jag gjort, till och med.

Djurägaren blev mycket upprörd. Jag erbjöd vidare undersökningar under dagen för att säkerställa att hunden var fullt frisk, men nej. Hon ville minsann inte ha något intyg då, utan då skulle hon faktiskt gå till en “expert” och få sitt intyg istället.

Hon var alltså inte intresserad av att ta reda på om hunden verkligen var frisk, hon ville bara ha ett papper på det. Vilket jag inte ville sätta mitt namn på, det är ändå min legitimation… Om “experten” ville sätta sitt namn på ett sånt papper, så var så god. Om hunden kolar vippen, så är det i alla fall inte jag som står där med skägget i brevlådan.

I mitt stilla sinne undrar jag vem den där experten är. Eftersom stora djursjukhuset tar emot remissfall från hela Skandinavien eftersom vi har all tänkbar utrustning och alla tänkbara experter på alla områden utom kanske dermatologi.

Oh well, jag undrar om hon fick sitt intyg. Och jag hoppas att hunden verkligen är frisk. Men matte verkar uppenbarligen inte bry sig om sin hunds hälsa…

Nähäpp, om man skulle ta och fortsätta städa då. Nu är det ugn och spis, sedan kyl och frys. Efter det är köket klart. Då är det dags att ta itu med badrummet. Mina händer är röda och nariga, för diskhandskarna har hål i sig. Min rygg värker och mina fötter är svullna. Flyttstäd är inte till för gravida personer!

(På tal om det hade Minimys fnatt och spatt hela dagen igår. Det kändes ungefär som att ha en stor (i onsdags vägde Mini uppskattningsvis 319 gram) padda som var hög på extacy i magen. Ibland undrar jag hur det där barnet är skapt, hur den kan sparka både högt upp till höger och långt ner till vänster samtidigt.)

3 reaktion på “Flyttstädar

  1. Konstig matte. Skulle hon resa med hunden tro, eller sälja den… när det var så viktigt att få stämpel på hälsa trots att det inte var ok.

  2. I en del raser krävs intyg om att något är utan anmärkning för att få använda hunden i avel. Och då blir oseriös ägare sur om det inte blir så och hoppas på en annan veterinär, en lomhörd för cavalierens hjärtintyg t ex… Finns många exempel. Även där man minst anar finns sådana uppfödare, tyvärr.

  3. Boman & matte >> Jag kan inte säga vad intyget skulle anvndas för – jag har tystnadsplikt och vill oavsett inte “hänga ut” djurägare jag träffar på. Men egentligen oavsett vad intyget var ämnat för, så kunde jag inte skriva under på att hunden var fullt frisk förrän vi gjort vidare undersökningar. Hoppas att allt är ok med hunden…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>