Förlåt

Det var verkligen inte meningen att låta så negativ som jag gjorde igår. Jag försökte bara raljera lite. Glimten i ögat, ni vet.

Det finns de som förlorar sina barn i magen i vecka 35. Det finns de som går igenom IVF efter IVF och som tillslut får ett plus på stickan. Bara för att få missfall en vecka senare. Det finns de som får beskedet att deras barn saknar hjärna och tvingas föda fram ett foster som inte kan överleva utanför livmodern. Det finns de som går hem från BB med tom famn till ett hus fullt med bebissaker.

Den smärtan kan jag inte ens föreställa mig. Jag vill inte föreställa mig det.

Att vänta barn är det bästa jag någonsin gjort. Det är det mest fantastiska och underbara jag varit med om. Jag skrattar och ler (för det mesta) åt alla knasiga saker kroppen hittar på. Jag älskar Mini i magen bortom alla gränser. Det här var pusslebiten som saknades, som gör mitt liv komplett. Jag har aldrig varit lyckligare i hela mitt liv!

Hur kan man inte älska att se ut såhär?:

v 32 (31+5)

4 reaktion på “Förlåt

  1. Lugn o fin;-)
    Även du får gnälla lite. Det du genomgår är jobbigt. Även om resultatet är värt allt det.
    Vi har alla våra himlar och helveten och att jämföra är meningslöst. Alla lever med sitt liv, i upp och nedgångar. Du är värd all lycka det ger att få till den där pusselbiten så känn inte skuld över att du inte alltid orkar stråla och hoppa av glädje. Allt doftar inte rosor, ens i en rosenträdgård.

  2. Jo, men jag fattade inte riktigt att det kunde uppfattas som gnäll på riktigt, för det var inte det som var meningen. Lite raljerande och glimten i ögat. Det var inte förrän Kärleken läst och frågade om det var SÅ jobbigt att vara gravid som jag förstod att det kunde tolkas så. Också. Och det var inte min mening. För det är verkligen inte särskilt jobbigt att vara gravid. Tvärtom.

  3. Äsch folk fattar (som inte vill missförstå that is). Att vara gravid var (för mig) i många avseenden en jävla mardrömsupplevelse, allt som inte direkt innebar att få en perfekt liten räv alltså – vilket är det vackraste jag upplevt utan konkurrens. Såatteh. Människor som vägrar prata om annat än vilken GÅVA det är att kunna bli gravid, att ha mat för dagen, att föda friska barn, att ha armar och ögon yada yada är ju faktiskt de tråkigaste i hela mänskligheten. Dessutom tror jag att de försöker guilttrippa sina lyssnare, varför skulle det annars kännas nödvändigt att UPPLYSA folk om att det är en nåd att [insert valfri fin upplevelse]? Det är skillnad på att klaga på uppenbara ovärda upplevelser som att spy dygnet runt, brutalförstoppning, foglossningssmärta et c och att gnälla på själva barnet. Det gör du ju inte, och det fattar smarta folk (läs jag, heh). Jättefin bild!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>