Ödema-tös

I lördags var det ljuvligt väder. Kanske lite för varmt för min smak. Det är tungt att bära på den här magen i värmen. Men hellre varmt än regn och blåst!

Jag pysslade lite i trädgården, skrapade på kökssoffan, planterade om lite lökväxter, rensade bort all vildvuxen gräslök, sådde förgätmigej, planterade ut astrarna och planterade om dragonen och blev lite solbränd på ovansidan av magen. Mycket charmigt :-)

På kvällen var vi på kalas. Det var en av Kärlekens kollegor som fyllde år. Det är fantastiskt att umgås med folk som inte känner en sen tidigare och som inte vet hur man ser ut i vanliga fall. Alla tyckte att min mage är så fin och att det inte ens syns att jag är gravid om det inte vore för magen. Jesus, de skulle bara veta…

Medan de som vet hur jag brukar se ut tappar hakan när de ser allt fläsk och all vätska och liksom ba: OH MY GOD!

Det gjorde gott för självförtroendet att umgås med folk som inte alls tycker jag är så stor. När jag egentligen faktiskt är ENORM. På riktigt.

Alldeles emot mina principer ställde jag mig på vågen imorse. Hipp hipp, jag har “bara” gått upp 24 kilo hittills. Det är 10 mer än jag ville tillåta mig att gå upp. Det är 10 kg mer än jag “borde” gått upp. Det är 10 kg fläsk och vatten. Bye, bye smala kroppen. (Och jaja, det är klart att det är värt det och allt vad folk tänker nu och det kunde varit värre och blablabla, men icke desto mindre är det skitjobbigt att vara fet!)

Natten till igår hade jag så jävla ont i ryggen. Jag sov max ett par timmar. Så mamman var halvt som halvt komatös igår och låg på soffan hela dagen. Barnet däremot tyckte det var prima liv och sprätte omkring så våldsamt att jag på riktigt trodde att det skulle ta sig ut genom huden.

Mini är killig under fötterna, det är charmigt. H*n tryckte ut sin ena fot så man kunde ta tag i den genom min hud. Och när man killade på foten åkte den in igen, snabbare än kvickt :) Pappan och mamman skrattade högt, varpå barnet sparkade ännu mer våldsamt.

I natt har jag legat med fötterna på två av soffkuddarna. Dvs kanske en halvmeter ö.s.*) Imorse när jag vaknade skrattade jag rått åt mina tår. Huden på dem har varit utspänd så länge att när vätskan försvann så blev tårna alldeles skrynkliga. Som russin. Så kommer hela jag se ut sen, när all vätska är borta. Fint! Men det var skönt att kunna ställa sig upp utan att nästan gråta av smärtan i fötterna. Nu skulle jag bara behöva ha någon form av ställning att hänga armarna i på natten också, så jag slapp carpaltunnlarna. De gör ont! (Jag vill så gärna virka klart sakerna till Mini innan h*n kommer, men det är en omöjlighet. Händerna fungerar inte, de gör svinont!)

Och igår var vi med om vårt första åskoväder i huset. Det var underbart! Vi satt på verandan och såg på blixtarna, lyssnade på ösregnet och räknade tiden mellan blixt och dunder. Vi blev besvikna när ovädret drog bort. (Fast i hemlighet är vi lättade över att huvudbyggnaden på gården och alla träd är högre än vårt hus.)

Och idag har jag varit och besiktigat bilen. Det gick bättre än väntat, det är bara höger frambroms som behöver fixas till, den ligger emot hela tiden. Så när den är fixad ska skruttibangbang säljas. Det är bara att hoppas på att Kärleken hittar vår familjebil innan dess, annars kommer jag bli strandsatt här ute när Kärleken är på jobbet.

Jag skulle också kunna kommentera det faktum att jag hann vara med på facebook i 3 månader den här gången innan någon jag inte vill ska hitta mig, hittade mig. Men ärligt talat orkar jag inte lägga ner den energin. Personer från det förflutna får gärna hålla sig i det förflutna. Personen i fråga är nu blockerad. Så. Punkt.

*) över sängen

2 reaktion på “Ödema-tös

  1. Asch.. det tappar du snart, vätskan och vikten. Av mina 20 gravidkilon hade jag 7 kvar efter 3 dgr på BB. Babyn vägde 3.5 så resten var väl vatten då, eller nåt jag inte vill veta vad.

  2. Åh, det låter alldeles underbart! Jag hoppas att det blir så för mig också. Men som sagt, hela jag kommer se ut som mina tår gjorde imorse – som ett russin :-D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>