Pappa Puh

Dagarna går så fort, trots att vi inte gör så mycket. Ammar, byter blöjor, tröstar, sover. Liten sover massor. Och äter och bajsar massor. Igår hade hon lite ont i magen. Tror jag det, med tanke på hur mycket mat hon proppade i sig. Och när det kör i magen vill hon ligga hos mig och tutta. Så får hon med sig ännu mer mat och får ännu mer ont i magen.

Fy, så maktlös och värdelös man kan känna sig när liten bara skriker och skriker och har ont och det inte finns något man kan göra mer än att bära och vyssa och massera lilla magen. Stackars, stackars liten! (minifom är härmed införskaffat)

Igår var vi på familjerätten och skrev på faderskapspappren och pappren om gemensam vårdnad. Knepig lag, det där. En aning förlegad kan man tycka. Hade jag och Kärleken varit gifta, hade liten automatiskt blivit hans barn. Nu ska det skrivas på papper och bevittnas och det ena med det tredje.

Pappan kände sig i alla fall stolt över att få vara litens pappa Puh.

Som för att fira att pappan nu är pappa även juridiskt sett, firade liten med att sova i egen säng hela natten, utan att  vilja sova på mitt bröst . Visserligen med några avbrott för mat och blöjbyte. Men allt som allt fick jag sova åtta timmar ändå. Gud, så skönt!

Och idag har hon inte haft ont i magen, utan sovit mest hela dagen. Vi var ute en sväng i trädgården idag på eftermiddagen. Liten sov i barnvagnsinsatsen i skuggan på verandan och jag påtade lite i rabatterna. Grannhunden Bosse med matte kom över och sa hej. Bosse är den fegaste lilla hunden världen någonsin skådat. Han nosade nyfiket och nervöst på liten och när hon rörde på sig och gav ifrån sig ett litet pip blev han livrädd. Han hoppade rätt upp och sprang och gömde sig mellan mattes ben :)

Eftersom liten åt så mycket igår och mest sovit idag, har mjölkbaren nästan sprängts emellanåt idag. Ajajaj. Tur att jag införskaffat en pump så att jag kunnat lätta på trycket. Jag har även införskaffat mjölkuppsamlare – det är ju bara slöseri att det rinner ut i bh’n och förstör kläderna. När jag ammar på ena tutten, sätter jag mjölkuppsamlaren på den andra och vips är den full. Den töms ut i iskuber och när facket blir fullt hamnar mjölkisbitarna i en stor glasslåda. För framtida bruk. <– intresseklubben antecknar…

Nu börjar kultingen grymta där borta i soffhörnet, bäst att jag går och ser efter vad chefen kan tänkas vilja.

2 reaktion på “Pappa Puh

  1. Jag testade Semper magdroppar också parallellt med minifom, tyckte det verkade funka. Men man vet ju aldrig… Hemsk när de har ont de små! Man mår verkligen dåligt. Inte hjälpte det att alla höll på och sa “jaa-aaa, han haaaar nog ont i maaagen!” med sin viktigaste röst, man bara “JAAAA, JAAAGVEEEETMENJAGKANINTEGÖRANÅGOTÅÅÅÅÅÅÅTDETbuhu!!” Hoppas det blir bättre med lilla magen!

  2. Det är bättre med magen, det var bara den dagen som hon verkade ha ont. Tack och lov! Hoppas vi klarar oss från den värsta koliken, det är ju som tortyr, både för barn och mammor och pappor :|

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>