Semester i Jämtland

Jo, vi har haft det oförskämt bra. Jämtland har visat sig från sin allra bästa sida, inklusive vädret. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: jag måste ha varit jämte i mitt tidigare liv. Säkert en gammal surjämte, men ändå ;)

Resan upp gick bra. Viran sov hela resan med ett par korta avbrott för mat och blöjbyte. Vi trodde inte att hon skulle kunna sova på natten bara för det, men hon har sovit som Törnrosa hela vistelsen. Bara vaknat en gång per natt för mat. En enda natt ville hon ha mat två gånger och en natt sov hon hela natten!

Vi har varit ute på båttur på Storsjön. Svärfar styrde båten och svärmor, Kärleken, Viran och jag satt och njöt av sol och vågskvalp.

P8110021

Svärfar på väg ner till båten

P8110028

Ljuvlig utsikt

 

P8110023

Lillan sover till ljudet av båtmotorn

Vi lade till vid en ö och fikade. Dessvärre ville motorn inte starta när vi skulle iväg igen, så vi blev sittandes på bryggan i ungefär fem timmar. Kärlekens bror kom då med en utombordsmotor. Som inte heller ville starta. Inte förrän Kärleken försökte starta den, vill säga :) Stackars svärfar tyckte nog att det var jättejobbigt att han inte fick igång båten igen, men jag tyckte det var mysigt att sitta där på bryggan i solen och lyssna på vågskvalp. Viran gick det inte heller någon nöd på. Maten har jag ju alltid med mig och blöjor fanns det också :)

Vi har också varit på ett sommarkafé där vi träffade en massa ingifta släktingar som passade på att beundra Viran. Vi fikade och pratade länge i solen.

P8120048

Utsikt från kafét

Vi har också hälsat på och fått besök av vänner.

P8190109

Utsikt från en av vännernas balkong

Viran har blivit beundrad av hela tjocka släkten och vännerna. Hon har fått ännu fler mjukisdjur och kasse efter kasse med kläder.

Ett par dagar tillbringade vi i stugan i Fyrås. Vi lagade mat på vedspisen och njöt av frukostar och middagar på verandan, härlig utsikt och vi tog med oss två kartonger med böcker som Kärleken hade i ett uthus. På kvällarna eldade vi i kaminen och tittade på flera avsnitt av The Wire och åt sjuka mängder godis.

P8170105

Utsikt från Fyrås

Vi var inne i Hammerdal och hälsade på Kärlekens mormor och morfar på kyrkogården och åt en glass nere vid vattnet.

Viran trivs numer bäst hos mamma eller pappa, det skriks ganska högljutt när hon är hos någon annan. Men hon har allt lyckats somna i farmors famn några gånger och farbror och faster gillade hon också. Hon har sovit ganska mycket, även på dagtid, hon orkar vara vaken en eller max två timmar. Men när hon är vaken är hon väldigt vaken. Hon är med och uppmärksam och pratar väldigt mycket.

Hon blir både lätt uttråkad och lätt överstimulerad. Det är svårt att hitta balansen. För mycket intryck när hon är koncentrerad får henne att skrika och kinka. För länge på ett och samma ställe eller för lite att titta på får samma effekt. Då får man bära. Bära, bära, bära. Med ansiktet utåt, så att hon kan se. Man får inte sätta sig eller stå till. Det måste vara rörelse hela tiden. Så somnar hon och sover en stund och sen orkar hon vara vaken någon eller ett par timmar till.

Hon orkar hålla upp huvudet själv korta stunder när hon ligger på mage och är väldigt stabil i nacken när man bär henne. Idag rullade hon nästan över från mage till rygg. Jag fick hjälpa henne lite på traven och hon blev superglad när hon kom över på rygg och pratade och pratade. “Äää, ooouu, neeee, däääh, naaain”. Och så tjuter och lite och gurglar och mamman älskar sig vanvettig.

Igår åkte vi hemåt. På vägen stannade vi i Hammarstrand och hälsade på Kärlekens farmor och farfar på kyrkogården. Lillan har fått sitt namn efter Kärlekens farmor, så det kändes inte mer än rätt att presentera dem för varandra.

Det blev en del skrikande och en förfärlig massa bajsande på vägen hem. Hon var snål med bajsandet några dagar, allt som krävdes var tydligen en bilresa. Hon bajsade ner två par bodysar, ett par byxor och fyra blöjor. Alla stopp gjorde att det tog lååång tid att ta sig hem. Så när vi väl landade här hemma orkade vi inte göra något annat än att slappa i soffan framför ännu några avsnitt av The Wire.

P8210113

Det sista av blöjbytena. Tur att det var bra väder, så vi kunde byta blöja på motorhuven :)

Idag lät Kärleken mig få sovmorgon. Efter att ha matat Viran runt 9, somnade jag om och sov till 11. Sen kokade han kaffe till mig och vyssade Viran till sömns när det var dags för middagsvilan. Han lagade till och med middagen medan jag låg på en filt på golvet och skrattade tillsammans med vår dotter.

Jag har i sanning världens bästa Kärlek och Viran har världens bästa pappa. Jag älskar min lilla familj så gränslöst mycket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>