Det här med sömn

Det är knappt man tror det är sant att så små bebisar sover så bra som Viran gör just nu.

Två nätter i rad har hon sovit hela nätter. Hon har vaknat, ätit ett skrovmål och sen somnat om. Två nätter i rad har hon sovit 12 timmar!

Och när hon väl vaknar för dagen är hon pigg och glad, skrattar och pratar och är allmänt ljuvlig. Så orkar hon vara vaken en timme ungefär, sen somnar hon igen.

Inget massa skrikande och kinkande.

På kvällarna somnar hon och sover ett par timmar tidigt, runt 20. Sen vill hon ha mat. Man ser på henne att hon är jättetrött, men jag håller henne vaken. Sätter på pyjamas, byter blöja, pratar och leker lite. Och hon är på ett strålande humör, man kan nästan tro att hon går på nån sorts knark, som hon skrattar och bär sig åt :D Precis innan kinkandet börjar, lägger jag henne mot mitt bröst, går ett varv på nedervåningen, upp för trappen (som smäller som pistolskott när man går i den), tar ett varv i barnkammaren, in i sovrummet, står en stund vid hennes säng och sniffar i hennes hår, lägger ner henne. Hon tittar upp på mig, gruffar lite och gosar in sig mot kudden och somnar.

Det är ju inte så svårt, det här med att vara mamma ;)

Jag hyser inga illusioner om att det kommer hålla i sig. Men jag passar på att njuta och vara stolt och glad så länge det gör det. För i natt eller imorgon eller en annan natt kommer det vara skrik och kink igen, det är jag övertygad om.

Men fy, så kallt det är ute! Är hösten redan här?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>