Nu då?

Hur ska jag göra nu då?

De ringde från gamla jobbet och undrade om jag kunde tänka mig att jobba lite, gärna från och med typ imorn.

Rent teoretiskt skulle det kanske kunna gå att jag jobbar november och december, en ev fortsättning beror på om Kärleken får sitt sökta jobb eller inte. Får han det måste jag vara hemma till sommaren.

Jag skulle kunna jobba i november och december om Kärleken får pappaledigt från jobbet med kort varsel. Vi skulle tjäna på det rent ekonomiskt, eftersom jag tjäner mer än han.

Men är det värt det? Sluta amma helt. Jag kommer i princip inte få träffa Elvira på veckorna. Om jag jobbar dagar är det 8-17. Det tar en timme dit och en timme hem. Åka 7, hemma 18. Om man inte jobbar över. Vilket man alltid gör. Elvira går och lägger sig runt 18.15- 18.30.

Ska man bara jobba deltid kan man inte bara jobba tex 6 timmar/dag, då måste jag jobba hela dagar, men ta ut en ledig dag i veckan.

Hur göra?

8 reaktion på “Nu då?

 1. Jättesvår situation. Spontant känner jag också att är det värt det? Å andra sidan kan det ju vara trevligt att få andas en stund på jobbet, hinna gå på toa utan att bli störd, att Kärleken din får ha stora ansvaret osv. Å andra sidan är hon bara liten en gång. Vad säger magkänslan? Hur nödvändiga/viktiga är pengarna som ni kan få över, kan det ge längre föräldraledighet framöver eller är det bara trevligt att ha lite att extra att röra sig med eller nödvändiga för att överleva? Lycka till med beslutet!

 2. Nä, pengarna är inte nödvändiga för att överleva. Pengarna är ingen big deal, så att säga. Men ja, jag har ändå utbildat mig 5½ år och knappt kommit in i arbetslivet trots att jag är 35. Och ibland skulle det vara skönt att kunna gå och skita utan publik eller att ta en kopp kaffe ifred. Och Kärleken vill gärna vara hemma med lillan, det är inte säkert han kan det alls om han får jobbet han sökt. Magkänslan velar, men lutar nog åt nej. Eller ja. Eller nej. Men nångång måste jag ju “släppa” henne och börja jobba. Jag vill bara inte missa så mycket som jag skulle göra. Gah!

 3. Det låter lite tufft att börja på heltid, speciellt där… men ett par dagar i veckan kanske vore lagom?

 4. Gud vad svårt!! Jag fick också erbjudande om jobb i somras, de ville att jag skulle jobba 1-2 dagar i veckan. Men jag tackade nej, för oss hade det inte funkat. Man blir ju ganska så girig också, dagarna går så fort och de blir stora innan man hinner säga vips. Kan du inte få jobba typ 2-3 dagar i veckan? Jag börjar 2 dagar i veckan nu på måndag, det känns som att mer än så överlever jag inte att vara ifrån ungen ännu. Måste töja navelsträngen lite långsamt…

  Lycka till med ditt beslut, vad du än väljer! Kram!

 5. Kör en månad och testa med onsdag ledigt? Så blir det inte så länge mellan varven ni ses och det hinner inte hända så mycket som du kan missa.

  Om man vänder på resonemanget så vore det ju väldigt trist om pappan aldrig fick vara föräldraledig.

 6. Har en idé om att kanske jobba ett par dagar i veckan, dagar då Kärleken är ledig. Då får han vara hemma med henne, jag kommer iväg och vi spar dagar så vi kan vara hemma med henne längre. Frågan är bara om de går med på det.

 7. En förutsättning är ju att hon börjar ta flaskan. Det går TRÖGT med det projektet, kan jag säga… Inköp av fjärde sortens napp imorn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>