Upprörd

Joho, det var som semester att jobba idag. Jag var på akuten hela dagen och antalet patienter var lätträknat. Kan det ha varit fem? Sex? På hela dagen.

Det är sällan jag blir arg, upprörd eller illa berörd av mitt jobb. Det är alltid jobbigt att avliva djur, trots att de är svårt sjuka och jag vet att det är det snällaste man kan göra, jag känner med djurägarna och tycker det är hemskt att genomför själva handlingen, men direkt dåligt mår jag inte.

Men idag mådde jag väldigt dåligt över en patient, en pytteliten valp. Jag mådde verkligen fysiskt dåligt, trodde nästan jag skulle kräkas. Tystnadplikten hindrar mig från att skriva mer utförligt om det, men det hela slutade med en avlivning. Och den stackars lilla valpen hade fått lida alldeles för länge innan den fick somna. Och det bara på grund av ren ignorans.

USCH!

Jag vet inte om det beror på att jag blivit mamma, jag har blivit riktigt blödig. Särskilt när det kommer till valpar, oavsett om det är mänskovalpar eller hundvalpar. Inget kan få mig att må så dåligt som små värnlösa individer som far illa och mår dåligt.

Jag gjorde klart för de här djurägarna att det inte på något vis var okej att det blivit såhär och jag känner mig säker på att de förstått. Så säker man nu kan bli på något sådant.

På vägen hem från jobbet svängde jag inom Ica och handlade och jag hjälpte tomten med diverse göromål. Hemma väntade världens bästa bebis och världens finaste Kärlek. Gröt till bebisen, mat till föräldrarna. Sen hopp i säng med bebis och pappan kraschade en stund på soffan medan jag diskade.

Nu sitter jag här framför kaminen och värmer mig i kylan. Burr! Termometern visar minus 22 grader ute. Det blir till att gå upp och stoppa in mer ved i kaminen varje gång Elvira vaknar i natt, annars lär det vara kallt när vi vaknar imorgon bitti!

Kärleken ska jobba natt och jag kommer säkert somna med en bok i näven här framför kaminen. Man kan ha det sämre, indeed.

2 reaktion på “Upprörd

  1. Nåja, röt vet jag inte om jag gjorde :) Men jag var klar och tydlig, utan att låta mina känslor lysa igenom. Jag tror inte de lös igenom i alla fall. Svårt att vara professionell ibland när något berör en riktigt illa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>