Fläbb

Oj, vilken jul! Massor av klappar och massor av mat. Godis och snö i drivor.

Resan ner gick bra. Jag och Elvira sov i baksätet, pappan körde. På julafton kom bror med familj hit.

Elvira fick titta på tv på julafton. Vi tittade på Trolltyg i tomteskogen (såklart) och somnade till Kalle Anka (såklart). Efter ett överdådigt julbord kom tomten. Elvira brydde sig inte mer än att hon tyckte att skägget var kul att dra i. Det hade ju varit fint – om hon ryckt av tomten skägget så att Lillan hade upptäckt att bakom skägget fanns hennes farmor.

Lillan tyckte tomten var lite läskig, men hon blev väldigt glad över alla fina klappar.

Och Elvira fick så mycket klappar! Herregud! Böcker, kläder, en stapel-clown, en leksak som spelar och blinkar (den var mycket populär!), en lekmatta.

Och Kärleken och jag fick också ohemult mycket och fina julklappar. Påslakanset, handdammsugare (så bra – då slipper vi ha framme den fula kvasten framför kaminen), en videokamera (!), en mortel, en el-filt (ooh, så mysigt i vårt “välventilerade” hus), en familjekalender, pengar, biobiljetter och mycket mer.

Jag fick en finfin liten svart av Kärleken och en rosa t-shirt med Kozmo-Katze på :D Pussel, en box med de första 20 avsnitten av Tre Kronor, dag- och nattkräm. Det var ingen hejd på gåvorna!

Men det roligaste att ge bort var en fotobok om Elviras första (halv)år som hon gav till mormödrarna. Den var uppskattad! Farmor och farfar ska få en likadan.

Nu sover gnällspiken sin lunch-lur och när hon vaknar ska vi åka hem till bror och hälsa på. Förhoppningsvis är Linis friskare imorgon, då ska vi hälsa på Bästvännen också!

Imorgon kväll far vi norröver igen och på tisdag morgon tar jag och Elvira tåget till Jämtland (och hoppas på att inte fastna någonstans på vägen) medan Kärleken tar bilen upp. Det blir en del flängande när man har sina respektive familjer i varsin landsända.

Efter julhelgerna är det jag som måste ta tag i allt fläbb som samlats i volanger kring det som en gång i tiden var min midja. Amningstuttarna är borta, kvar finns två tommar skinnpåsar. Under skinnpåsarna regerar fläsket. Jag ser ut som en plattbröstad barbamamma. Det går inte an. Inte alls. Nya tag på det nya året!

Trevlig fortsättning, hörni!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>