Resumé

Jodå, vi är på plats i Jämtland. Jag har bara prioriterat att umgås med svärisarna framför att sitta bid datorn. Dessutom lämnar uppkopplingen här en del övrigt att önska…

Tågresan upp gick bra, Elvira skötte sig exemplariskt. Kärlekens bilfärd upp gick också bra.

Tyvärr är två av kusinerna sjuka i vattkoppor, så vi har inte varit över dit och hälsat på. Dock har vi suttit här ute på uteplatsen och eldat i öppna spisen, stekt kolbullar och korv idag på dagen. Så barnen åtminstone fick se Elvira på håll.

Inte för att det skulle vara hela världen om Elvira fick vattkoppor, men det känns lite läskigt… Hon är ju så liiiiten ;) Mammas lilla bäääbis ;)

Idag är det sista dagen på det gamla året. Det bästa året hittills i mitt liv. Det är dags att göra en liten resumé.

Januari
I januari flyttade vi från Gottsunda till huset ute på landet. Det var det bästa vi gjort! Vi stortrivs, trots att det är dragigt och kallt i huset. Det var mitt i vargavintern när vi flyttade, så det var inte så varmt och det blev ganska dyrt att värma upp huset med el innan vi fick tag på ved.

Februari
I februari slutade jag på jobbet. Mitt vikariat var slut. Det var åtminstone den officiella förklaringen. Att de samtidigt annonserade efter vikarier talar vi tyst om. Man är inte så eftertraktad på arbetsmarknaden när man går omkring med en uppenbart gravid mage…

Mars
Jag gick hemma och lekte hemmafru medan magen växte och växte. Kärleken fyllde år – jag firade honom med skattjakt och picknick framför kaminen :) Jag bakade massor av kakor, bullar och bröd. På kvällarna la jag pussel medan Kärleken spelade dataspel och kaminen sprakade.

April
Våren började anlända så smått och snön smälte. Jag krattade oändliga mängder löv med värkande, sönderfallande bäcken. Jag sådde och gick på upptäcktsfärd i trädgården. Kärleken bröt sin tumme och fick opereras.

Maj
Magen bara växte och växte. Jag började samla på mig groteska mängder vätska, trodde att jag skulle spricka vilken dag som helst. Eller åtminstone åka på havandeskapsförgiftning. Jag hade ont precis överallt. Ändå låg jag på alla fyra och rensade ogräs från gruset utanför. Jag fick låna en TENS – den gjorde susen. Jag fick även massage på mvc.
Den 18 maj firade vi att vi varit tillsamman i två år. Det gjorde vi genom att åka till huvudstaden. Vi gick (nåja, Kärleken gick och puttade valrossen Mysan med kraschat bäcken framför sig i rullstol) på Skansen. På kvällen gick vi på restaurang och vi sov på hotell på natten, På morgonen åt vi en brakfrukost.
Mammorna kom och hälsade på i slutet av månaden. De grejade och donade i trädgården och inne. Sydde, skrapade kökssoffa, grävde i rabatterna.

Juni
Månaden då Elvira kom till världen. Kärleken skulle sluta sin inre tjänst han haft pga sin brutna tumme. Samma dag som han skulle börja sin yttre tjänst gick vattnet. Det var natten till den nionde juni. Efter en kontroll på förlossningen bestämdes det att jag skulle sättas igång, lilla bajskanonen hade bajsat redan i mammas mage. Förlossningen kan ni läsa om här.
Mammorna kom på besök över midsommar. Ja, över lag hade vi väldigt mycket besök hela sommaren.

Juli
Det var varmt som i helvetet. Elvira låg i bara blöja. Hon tyckte det var jobbigt med värmen. Det tyckte jag med. Jag fick ju inte ens bada. Besökarna fortsatte komma. Kärlekens bror med familj kom på besök, min bror med familj, vänner och bekanta. Vissa stannade bara över dagen, andra sov över. Det var kul att träffa en massa folk utan att behöva sätta sig i en stekhet bil med en liten spädis.

Augusti
Kärleken hade semester och vi spenderade det mesta av den tiden i Jämtland hos svärföräldrarna och i deras stuga i Fyrås. Elvira sov hela nätter (åh, den gamla goda tiden ;) )

September
Det var dop i Frösö kyrka. Det var en fin tillställning och Elvira skötte sig exemplariskt. Det var även i den vevan som hon slutade sova hela nätter, tyvärr.

Oktober
Var en jobbig månad. Elvira sov som en potta skit, och jag med. Jag var ledsen, nere och lättirriterad. Jag åkte hem till mamma för att vila upp mig lite en knapp vecka medan Kärleken jobbade natt. Mot slutet av månaden slutade jag amma dagtid.

November
Jag fyllde år, det var den bästa födelsedag jag haft. Den värsta tröttheten och ledsenheten var borta. I slutet på månaden åkte jag och Elvira hem till mamma medan Kärleken gjorde ett test till en nytt jobb han sökt. Han klarade inte testerna, men jag och Elvira stannade kvar hos mamma veckan ut. Vi hade inte mycket till val, vi var mer eller mindre insnöade hela veckan.
Jag började jobba strödagar på gamla jobbet. Det var kul att använda hjärnan till något och att komma hemifrån lite. Samtidigt höll jag på att längta ihjäl mig efter min lilla kulting där hemma.

December
Jag slutade amma helt och hållet och efter tre veckor kom den hatade mensen tillbaks, lagom till nyår. Vi (läs: jag) julpyntade hemma i vårt hus och det blev så himla mysigt! Det var kallt och snöigt, men vi eldade på friskt i kaminen. Jag forsatte jobba strödagar. Julen firade vi hemmma hos mamma i västsverige och i mellandagarna åkte Elvira tåg för första gången. Nyår firade vi i Jämtland hos Elviras farföräldrar.

Det har varit ett alldeles underbart år! Jag är så lycklig, så varm inombords. Aldrig trodde jag att livet kunde vara såhär! Ja, jag är trött (Elvira fortsätter vakna varannan timme på nätterna), men inte utmattad. Varje dag är ett mirakel. Varje dag älskar jag mig sönder och samman. Att skaffa barn var det bäst jag någonsin gjort! Livet är så mycket roligare! (Jag kommer knappt ihåg hur det var innan, men det måste ha varit brutalt tråkigt!)

Inför nästa år önskar jag mig inte mycket. Jag har allt jag vill ha. Men om jag nu måste  önska mig något, så skulle det vara att Elvira börjar sova bättre om nätterna. Jag önskar mig också en dag alldeles ensam hemma, då jag bara kan sitta och glo på tv och lösa korsord eller lägga pussel.
För övrigt önskar jag att all släkt och alla vänner ska vara glada och lyckliga och friska. Och att min lilla kulting ska växa, fylla ett år och vara frisk och lika underbar som bara hon kan vara!

Om jag har några nyårslöften? Ja, jag ska inte börja röka i år heller. Bwahaha! Närå, men jag lovar att jag ska bli av med mina åtta mammakilon som jag i min enfald trodde skulle rinna av mig medan jag ammade. Det där med att man tappar vikt när man ammar är bara lögn!

Gott Nytt År till er alla!

2 reaktion på “Resumé

  1. Ett år som innehåller bra & dåligt, det e ju livet!!
    Strongt av dej som fortsättningsvis håller dej borta från ciggen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>