Trött

Jag är så trött!

Jag har inte ens något att skylla på. Med tanke på att jag får sova på nätterna, menar jag.

Jag orkar ingenting. Dränerad på energi och ork och lust och vilja.

Att åka iväg och handla känns som ett för stort projekt. Att duscha likaså.

Jag försummar alla i min närhet och det gör mig ont. Jag är ledsen för det. Jag har ingen ursäkt. Ingen mer än att jag är en dålig vän och människa och att orken inte räcker till mer än att ta hand om min älskade unge (och knappt ens det) och att, när hon sover, koka en kopp kaffe, göra en macka och hämta ved.

Men, att slänga iväg ett mail eller ett telefonsamtal, det borde jag faktiskt ta mig tid och ork att göra. Ändå… gör jag det inte. För att jag är lat och en dålig vän.

Förlåt mig!

3 reaktion på “Trött

  1. Den där gamla koftan får du hänga in igen.
    Så klart du är trött nu. Det är ju nu du KAN känna hur trött du är efter månader av sömnbrist. Det är ju nu du släpper fram och får tid att vara det du inte kunnat förut. Låt det vara så. Du kommer igen och ska du leva med sån press på dig hela tiden kommer du göra dig själv olycklig. Ibland behöver man ju bara dra sig tillbaks och samla nya krafter och den som inte förstår det är ingen riktig vän. Var snäll emot dig nu vännen.
    *kram*

  2. Scylla >> Är det årstiden, tro? Månader av mörker? Fast det där ilamåendet du går och drar på, det låter inget vidare :(

    aniara >> Jag både håller med dig och inte. För särskilt jobbigt är det inte att slänga iväg ett sms eller slå en signal och säga: jag är trött, jag hör av mig när jag är på banan igen. Och jag VET ju att jag inte blir piggare genom att sunka omkring här hemma och inte ta mig fö något. Tvärtom. Jag får mer energi av att hitta på saker, umgås med de få vänner jag fortfarande har kvar. Göra de där sakerna som jag egentligen VILL göra, men som jag i min självömkan inbillar mig att jag inte orkar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>