Buhu

Stackars liten plutt har blivit förstoppad :(

Tur jag hade Laktulos kvar i kylskåpet sen jag var gravid!

Hoppas det hjälper – katrinplommon gör det inte.

Kan det vara den nya åttamånadersgröten som är boven i dramat?

7 reaktion på “Buhu

 1. Hoppas ni fått rätsida på magen. Förstoppning för de små är inte alls kul. Kiwi är “skit-bra”, om hon tål det förstås.

 2. Jo, ska lägga till att fibrer kan vara bra, men om det ska funka är det viktigt med extra vätska för annars blir det tvärt om och blir stopp istället.

 3. Ah, kiwi, det ska vi testa. Hoppas hon tål det – både jag och Kärleken är lite känsliga mot det.
  Dricker vatten gör hon – som en kamel i öknen. Massor av vatten!
  Fibrer. Hm. Vad kan man ge en åttamånaders som det är fibrer i? Molinogröt? Kan man ge det till småfolk? Fullkornsgröt?

 4. Man kan ge sånt som inte upplöses utan passerar bara. Linfrö, helt, i gröten ger slem i magen om får resten att halka ut. Likadant funkar Psylliumfrö. Min numera stora liten hade en mage och har, som slår stopp vid alla förändringar typ resa, byte av matvanor, stress mm.
  Katrinplommondryck brukar också hjälpa och det dricker alla bebisar jag känt frivilligt. Allt är som vanligt individuellt, prova och hoppas.

 5. Nu verkar det vara ordning på torpet igen, thanks to Laktulos. Så nu ska vi sluta med det och se vad som händer. (jo, vi har dragit ner på nya åttamånadersgröten och helt slutat med banan också) Kommer det tillbaks ska jag testa med linfrön. Jag vet bara att jag fick kalasont i magen av linfrön – det kändes som om tarmarna försökte mata fram en tallkotte åt fel håll efter jag ätit det.

 6. Ja, de kräver du en rejäl dos med vätska för att göra nytta. Annars blir det nog tallkotte:-)
  Man ger ju djur med förstoppning ett slem man gör av linfrö i varmt vatten. Men det smakar så j*it så det dricker man bara en gång, eventuellt.

 7. Jag har funderat på att testa det där slemmet på Elvira. Kanske blanda ner det i gröten eller så. Jag testade det när jag var gravid och dunderförstoppad. Det kom i retur, kan jag säga. Fy, för en vidrig konsistens och smak!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>