Uff

Ibland kikar jag in på en blogg som drivs av en ung tjej som blev mamma för bara några månader sedan. Jag tänker inte länka till bloggen, den här tjejen behöver inte mer uppmärksamhet än den hon redan har. Snarare tvärtom.

Ni som är någorlunda insatta i bloggvärlden vet säkert vilken blogg jag menar ändå.

Det gör så ont i mitt hjärta när jag ser hur hon har det. Jag förstår inte hur det kan få fortgå, varför ingen vuxen stiger in och hjälper henne. Hon är femton år och har ett litet barn, men verkar ensammast i hela världen trots flera hundra tusen läsare.

Hon skadar sig själv och lägger ut bilder på bloggen. Hon förlovar sig och bryter sen förlovningen fem dagar senare. Hon äter bröstförstoringspiller och vill nu lägga sig under kniven. Det är överfall och ny graviditet och missfall och jag vet inte vad.

Hon skriker efter uppmärksamhet. Men det är inte den uppmärksamheten hon får som hon behöver. Hon är tonåring, hon söker, hon är vilsen. Och allt lägger hon ut till allmän beskådan i ett självdestruktivt försök att få mer uppmärksamhet. Mitt i allt detta kaos hon skapar finns en liten, liten bebis. Hur ska hon kunna ta hand om sin lilla dotter när hon inte ens kan ta hand om sig själv? När hon är mitt uppe i den värsta identitetskrisen? Det är jobbigt och omtumlande nog att få och ta hand om ett barn. Att inte få ha varit barn färdigt själv… jag kan inte ens föreställa mig hur förvirrad man måste bli.

Jag undrar var alla vuxna är. Varför ingen stiger in och sätter stopp för detta. Hon behöver hjälp. Var är hennes föräldrar? Herregud, jag vet inte vad jag gjort om det varit Elvira…

Mitt hjärta brister. Jag skulle bara vilja stänga ner hennes blogg, sätta stopp för galenskaperna och ge den här lilla tjejen en stor, stor kram.

5 reaktion på “Uff

  1. Bor hon själv? Är hon 15år är hon inte myndig och vem som helst kan göra en anmälan till sociala myndigheter och så är de skyldiga att göra en utredning- Skicka med länk till bloggen. I detta fall behöver hon ju hjälp och jag är glad att jag inte läser den. Stackars lilla bebis,

  2. Soc är inkopplad, men hon vägrar samarbeta. Det hela kommer sluta med att hon kommer bli av med sin dotter. Det kan bara sluta på ett sätt: med katastrof. Det gör mig så ont! :(

  3. Å usch. Det är sånt man inte vill veta i sin skyddade verkstad, fast man vet så väl ändå att det ser ut så på sina håll :(

  4. Nä, jag vill egentligen inte veta jag heller. Men så känner jag ett sorts ansvar för den här tjejen. Jag bara MÅSTE kika in med jämna mellanrum för att kolla om det händer något. Och det gör det, men bara dåliga saker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>