Tidsomställning

Nu är alla räknare och knappar på plats igen.

Vi ställde ju fram klockan i natt. Onödigt hittepå, det där!

Det ställer bara till det med rutiner här i huset. Allt blir upp och ner.

Visserligen vaknade Elvira inte förrän 7.20, vilket är någon sorts rekord nu för tiden. Vi åt frukost kl 8. I vanliga fall är det välling kl 9 och sova kl 9.30, men det gick ju inte idag! Istället blev det välling 9.30 och sova 10.10. Men se, det var liten argbigga inte med på. Det stökades å det grövsta innan hon kom till ro och kunde somna. 10.45 somnade hon och sov till 12. Men 11.30 är det egentligen lunch.

Det fick bli lunch när hon vaknade istället.

Men sen fick vi ordning på det hela. Genom att ge välling kl 14 (som vi brukar – fast då var ju klockan bara 13 egentligen) och sen sova kl 15. Hon sov bara 45 minuter istället för 1½ timme som hon brukar göra. Och det var ju bra, för då var vi rätt i tiden.

Så när vi ätit middag, lekt en massa och ätit gröt, så var hon så trött att hon var alldeles rödögd. Klockan 18.25 låg hon i sängen och somnade inom några minuter.

Nu får vi bara hoppas att hon förstår att det är natt nu, trots att det är ljust, så hon inte vaknar om en timme och vill komma upp.

Förövrigt tycker jag det är supertrist de dagarna/nätterna Kärleken jobbar 17-04! Man ser ju knappt röken av honom! Han åker runt 16, kommer hem framåt småtimmarna (vilket jag inte märker, eftersom jag sover som en liten gris). Han sover till 13 ungefär, sen åker han igen kl 16. I natt jobbade han 16-04 och idag 15-23. Det innbär att han vaknade kl 12 och åkte kl 14.

Men snart är han ledig två dagar! Då ska vi kramas hela dagarna! Jag lider av allvarlig krambrist! Jag kramar en massa på Lillis, såklart, men hon är så tung att bära runt på!

Och på tal om tung! Lång har hon blivit också! Förra veckan hade hon på sig en pyjamas hon fått av min kusin. Den var lagom. Idag när jag skulle sätta den på henne var den på tok för liten! :O

Min lilla skrutta är snart stor! :( Snart blir det dagis, sen moppe och innan vi vet ordet av har hon flyttat hemifrån. (Så på så sätt känns det skönt att jag bara jobbar halvtid – Elvira är bara liten en gång och vuxen så länge!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>