Vad nu?

Jag vet inte vad det tagit åt min lilla kråka! Helt plötsligt är det en kamp utan dess like tre gånger om dagen när det ska sovas.

Det är inte det att hon inte är trött. Hon är jättetrött, men inte övertrött. Hon är rödögd, kliar sig i ögonen, gäspar och drar sig i öronen.

Ändå far hon omkring som en tornado i sängen och vrålar som… ja, jag vet inte vad! Som om hon fått rabies. Den furiösa formen. Hon ska vända sig, sätta sig, krypa, slita dän kudden, sparka av täcket, vända sig, sätta sig, krypa, dra i spjälskydd. Man får stå och hålla fast henne och prata med henne och stå ut med vrålen.

När hon lugnat ner sig och man vänder sig om för att gå ut, så hör man ett hest litet fniss och så vänder hon sig, sätter sig, börjar krypa.

Tillbaks på ruta ett.

Så får man hålla på i ungefär en timme. På förmiddag, på eftermiddag och på kväll.

Behöver jag säga att jag är helt slut när kråkan väl somnat?! Mitt huvud spränger så jag funderar på om en amputation inte vore på sin plats.

Hon har inte ont – hon har fått Alvedon utan resultat. Hon är bara helt hyperaktiv. Helt plötsligt. Jag börjar på allvar oroa mig över om hon har någon sorts bokstavsåkomma. Men, nej. Väl? Hon är ju inte hyperaktiv när hon är vaken och SKA vara vaken. Då leker hon lugnt för det mesta.

Det är inte dags för någon utvecklingsperiod än heller på ett par veckor om jag räknat rätt.

Det är väl bara att bita ihop och stå ut. Förr eller senare blir hon sitt vanliga jag igen. För det här lilla bebismonstret känner jag inte riktigt igen.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och kurera huvudvärken (eller -smärtan är ett lämpligare uttryck). Sen bär det av in till Enköping för besök på bank och så ska vi se om vi kan hitta ett par galonisar till kråkan, så vi kan göra sandlådepremiär i det härliga vädret.

En reaktion på “Vad nu?

  1. Blä, att det ska bli så grinigt i perioder! Hoppas hon lugnar ned sig snabbt. Det är ju så jobbigt och tar så mycket energi när det ska “bråkas”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>