Drapa

Idag är det jag som åker hem, varesig de säger att det är ok eller inte.

Jag är inte så imponerad.

Här kommer en drapa. Ber om ursäkt för den. Jag är trött, arg, ledsen och har ONT.

Jag förstår inte vad det är som är så fel med att ha mig så pass smärtlindrad att jag kan sova om nätterna? Om de har någon bakomliggande tanke med det, vore det fint om de kunde meddela mig den.

Tror de jag är en knarkare som lagt in mig för att få droger? Jag har för sjutton egen förskrivningsrätt på hyfsat tunga grejer om det skulle vara så. Vilket det nu alltså inte är!

Igår envisades de med att peta i mig Alvedon som jag sagt inte hjälper. Inte första, inte andra och inte tjugofjortonde gången heller. Efter psykbryt med tårar på läkaren fick jag morfin. En halv tablett. Det höll mig smärtfri i tre, fyra timmar. Himmelrike! Sen blev det natt och jag skulle sova. Fem timmar efter den halva tabletten bad jag om mer. Nej. Läkaren hade ordinerat tre halva tabletter på ett dygn. Så jag fick en sömntablett istället. Tack, det hjälper bra mot huvudvärk.

15 mg morfin på ett dygn. Man tackar.

Jag förstår inte varför. Och jag förstår inte varför de inte lyssnar.

Kortisonet tänker jag inte ta. Jag vill inte sova ännu sämre än vad jag redan gör.

Jag är förmodligen världens jobbigaste patient och förmodligen kommer jag ställa till en scen när de kommer in här och märker att jag inte tagit min medicin. Eller senast när jag tagit ur infarten ur handen och är på väg hem.

De har gjort alla undersökningar, tagit alla prover. Om de inte ens kan smärtlindra mig så att jag får sova ser jag faktiskt ingen anledning till att jag ska vara kvar här.

Faktiskt.

Då kan jag precis lika gärna vara hemma och ha ont och krama på mina kära, se på tv, äta mat som faktiskt förtjänar att kallas människoföda.

4 reaktion på “Drapa

  1. Jag förstår dig, varför ligga där när du inte får hjälp? Vad säger de när du säger “Jag förstår inte vad det är som är så fel med att ha mig så pass smärtlindrad att jag kan sova om nätterna?” Jag hoppas att du får ett bra svar…

  2. Jag har inte sagt så. Än. det är inte förrän i natt jag lessnade ur på allvar. Nu samlar jag kraft för att orka ta mig hem.

  3. Jag håller med. Numera brukar ju alla doktorers mantra vara “du skall inte ha ont”! Jag menar, Alvedon, vilket skämt! Stå på dig. Skrik och bråka om det behövs. Kräv 2nd opinion osv. Alvedon alltså… *fnys*

  4. Alvedon är bra att ta om man har feber, det är det enda. Och som komplement till annan smärtis för att få bättre effekt. Annars är det helt värdelöst.
    Jag orkade inte skrika och bråka, men när jag meddelade att idag är det jag som åker hem, så kom det fram att morfinet var satt vid behov och inget annat. Suckar djupt. Nu har jag med mig ett par tabletter hem och ett recept på apoteket. Inte behövt ta något, faktiskt. Så någon knarkoman är jag inte :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>