Orutin

Igår kväll spelade jag lite tv-spel innan jag skulle sova. Det var dumt! För F3AR är riktigt jäkla skitläskigt! Jag skrek högt ett par gånger och kastade närapå ifrån mig kontrollen en gång i ren skräck.

Om jag kunde sova sen? Njä, inte så bra. Orutinerat att spela skräckelspel innan man ska sova!

Somnade när det började bli ljust ute och 1½ timme senare vaknade kråkan. Men jag kände mig faktiskt inte så trött.

Efter kråkans förmiddagsvila (då även jag sov 1½ timme) for vi iväg till Mörkö och hälsade på grannen. Det var alldeles för längesen vi sågs! De bor mysigt, precis som vi, i ett rött gammalt hus mitt ute på landet.

Vi trodde vi skulle kunna rationalisera bort kråkans eftermiddagsvila och låta henne somna för natten i bilen på vägen hem på kvällen sen. Men vi märkte ganska snart att det inte skulle gå. Trött och gnällig liten kråka! Och vis av erfarnhet vet vi att det inte går att låta henne sova någon annanstans än i sin säng i ett mörkt, tyst rum utan en massa intryck. Eller i bilen. EN gång har hon somnat i vagnen.

Ja, så efter en fika var det bara att packa ihop och åka.

Jäjä, kråkan somnade i bilen. Allt frid och fröjd.

Jag försökte träna lite när jag kom hem, men jag hade alldeles för lite energi i kroppen. Jag orkade bara en tredjedel av det jag föresatt mig. Men lite träning är bättre än ingen träning. Och nästa gång orkar jag lite mer.

(Operation “Bort med fläsket” har påbörjats. Igen. Fick se kort på mig själv i shorts och höll på att svälja tungan! Det är inte acceptabelt! Och OM vi ska ha ett syskon till kråkan, så måste jag först bli av med mammakilona från första ungen! Det är ett krav! Tänker inte gå och se ut som barbamamma resten av livet!)

Nu har jag nattat arg liten bråk-kråka som hellre ville vara ute och sparka boll och riva upp blommor från mammans rabatter än att sova i sängen. Hon somnade till sist, efter lite övertalning.

Kärleken är och hämtar pizza. Sen blir det Morden i Midsomer.

I kväll ska jag inte spela tv-spel. För imorgon ska jag jobba 10 timmar.

2 reaktion på “Orutin

 1. Hej!
  Tack för sms:et med midsommarhälsningen! Jag vet inte riktigt hur det gick till men jag såg det inte förrän på kvällen trots att det på klockslaget stod att det kommit många timmar tidigare. Ville inte svara när jag såg det för klockan var så mycket då.
  Men, TACK! Det var det jag skulle säga :)
  Och så blev jag väldigt nyfiken när jag såg bilden på Elvira och måste därför fråga, har hon hål i öronen?

  Hälsa familjen!

 2. Aaaaahahahahaha! HÅL I ÖRONEN?! Är du galen, människa?! Hon har INTE hål i öronen. Inte mer än de man ska ha för att höra, åtminstone.
  Tack för dagens skratt :-D
  Och varsågod för sms:et :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>