Vad är grejen?

En gång i månaden blir det stopp i avdelningen utgående gods. Ja, alltså varje gång det är dags för mens blir jag förstoppad. Så har det varit ett par, tre månader nu.

Jag sitter på toa och funderar över om det är dags att ringa förlossningen när det är dags att skita. Förutom att det gör ont, så är det förbannat jobbigt.

Det känns som om jag skiter ut ett par kilo gråsten varje gång.

Men varför?

Vad är grejen?

3 reaktion på “Vad är grejen?

  1. Jag fick höra att det hade med hormonerna att göra, att tarmar och matsmältning funkar annorlunda då och att man ska äta extra av sånt som får magen att funka. Tänk bulkmedel. Tjuva av kråkans katrinplommon ;)

  2. För mig är det precis tvärtom, ehum… Har ingen aning om varför det är så, men en tanke är att du blir uttorkad och att det kan bero på det. Har för mig att du skrivit att du har kraftig mens, och då förlorar du ju mycket vätska. Testa att dricka ett par glas vatten extra per dag och se om det blir nån skillnad.

  3. Har också funderat på hormoner, men då borde det ju vara tvärtom, precis som för Garbo. Det är ju progesteronet som gör att man blir trög. Den första halvan av graviditeten var jag så förstoppad att jag grät till och från. Men vid mens har man ju som lägst progesteron. Ju!

    Jag dricker och äter päron. Katrinplommon har vi inga hemma, eftersom kråkis har en väldig sprutt på magen för tillfället (fem blöjbyten pga nr 2 igår!!).

    Men nu verkar det vara över för den här gången. Sista gråstensattacken idag runt lunch.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>