Bebisar

Vi lever livets glada dagar och njuter av att bli uppassade på av mormödrarna. Tar långa, sköna (välbehövliga) sovmornar och slappar i största allmänhet.

Igår kom bror med familj hit och hälsade på. Jag fick äntligen träffa och sniffa på kråkans minsta lilla kusin som jag kommer kalla för Abbe här på bloggen :) Jag höll honom länge och bara luktade och luktade! Han är inte ett dugg lik Lillan när hon var bebis, men väldigt lik morfar och morbror. Fast många andra säger att han är lik min bror. Jag vet inte det, jag. Mysigt var det att gosa med honom en stund, hur som helst.

Och idag var vi på dop i grannstaden. Det var bästvännens lillkille (vad ska jag kalla honom här i bloggen då?) som skulle döpas. Kråkan tyckte det var pisstrist i kyrkan, ända tills hon fick lov att kuta omkring lite. Då blev det helt okej. Klart man vill gå och gå och springa och springa när man äntligen kommit på hur man gör :) När hon skulle klättra upp till altarringen, fick mamman rycka in och ta ner henne från trappan igen.

Efteråt var det kalas hemma hos bästvännen och jag fick klappa lite på lillkillen som gav mig världens smajl :) Sötstrut! Kråkan lekte med Linisens alla roliga leksaker, men blev till sist så trött och hungrig (trots korv och melon och bröd) att vi beslöt oss för att dra hemåt. Gissa vem som somnade på 30 sekunder i bilen? :)

Hemma blev det bad och lite lek och bus, gröt och sen sängen.

Att sniffa på Abbe igår gjorde mig lite bebissugen. Men bara lite. Det verkar helt galet att ha två barn! Får man öht något gjort? Får man öht någon endaste liten minut för sig själv? När ska man kunna gå på toa, bara en sån sak? Eller duscha? Äta?

Nej, det får nog lov att vänta ett tag.

Imorgon åker vi till grannstaden igen för att hälsa på bror med familj. Lillan ville så gärna visa sitt rum som hon fått nytapetserat. Det vill hon visa för alla, inklusive brors poliskollegor, hantverkarna och random gäster. De behöver också få veta att Abbe kom ut ur mammas snippa! Det är viktig info, det. Gissa vilken treåring som gjorde stora ögon och som såg hemskt skeptisk och förvirrad ut när vi berättade för henne att faster Nenne kom ut ur farmors snippa! Och att Elvira kom ut ur faster Nennes snippa.

Mycket märkligt, det där med blommor och bin :)

Det ska bli kul när kråkan börjar prata. Det ska bli spännande att höra vad hon har att berätta och vad hon funderar på.

Mammas lilla pluttfia. Mammas hjärtegryn och sockertopp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>