Felåt

Jag har prioriterat annat än datorn de senaste dagarna.

Bland annat har vi varit i Hamrane och ätit klengås. Gott och mysigt. Men det var en dålig dag för kråkan och en dålig dag för mamman. Kråkan sov som en potta skit natten efter jag skrev senast och hon vaknade pisstidigt och var på ett jäkla humör hela dagen. Bara gnäll och skrik. Till och med mormor erkände att man blir helt sinnessjuk av det där gnälljudet kråkan har för sig när hon är på det humöret.

Själv var jag helt sänkt hela dagen. Jag sov hela förmiddagen och när vi kom från Hamrane mådde jag så dåligt att jag höll på att trilla av stolen där jag satt med kråkan i knät. Kärleken fick ta hand om kråkan, jag kravlade mig till sängen och sov i nästan 2 timmar! Jag vet inte vad det var för fel som var galet, men jag tror inte att jag varit så trött och slut någonsin i hela mitt liv.

Nåja, i tisdags hade Kärleken och jag en alldeles sagolik dag tillsammans. Ja, alltså på tu man hand. Helt solo, bara han och jag :)

Kråkan var hemma hos mormödrarna och Kärleken och jag tog bilen ut till kusten. Till Lysekil för att vara mer precis. Där satt vi på en solvarm klippa i ett par timmar, sen tog vi en romantisk promenad över klipporna och bort till havets hus. Vi hade sån flax att vi kom precis när fiskarna skulle matas, så vi fick en guidad tur runt hela anläggningen. Superkul och intressant och mysigt!

Men tänk vad vi gör mot vår jord… Det är helt vansinnigt! 98% av all ål är borta. Man vet inte ens om det är tillräkligt många kvar för att de ska kunna vandra till Sargassohavet för att föröka sig. Och torsken – det är nästan sorgligast av allt. Den blir könsmogen sent, när den nått en viss storlek. Men det är tillåtet att fiska upp den innan de är könsmogna. Då blir det inga nya torskar. Helt vansinnigt!

Vi tillbringade ett par timmar där inne och sen åt vi en räkmacka och drack kaffe innan vi åkte hemåt.

Det var så skönt att kunna strosa omkring i lugn och ro, att inte ha någon stress, ingen som behövde ens fulla uppmärksamhet. Vi kunde sitta ner och fika tillsammans utan att behöva göra akututryckningar för att rädda kråkan eller rädda kråkans omgivning :)

Mormödrarna hade haft det bra tillsammans med kråkis. De hade lekt ute i trädgården mest hela dagen. Gått och hämtat posten tillsammans. Kråkan hade skött sig exemplariskt :) Somnade som en söt liten stock på kvällen också och sov helt sjukt bra hela natten. Ända till 7.45! :-O

Igår åkte vi hemåt igen. Jag hade kunnat stanna en stund till. Umgåtts lite mer med bästvännen och bror med familj. Men på lördag ska vi på ettårskalas och på söndag på husvisning. Men det kommer inte dröja allt för lång tid innan vi åker ner igen!

Och i natt har kråkan sovit sådär sjukt bra igen. Hon somnade strax innan 19, vaknade 2 ggr på kvällen men sen inget mer alls förrän kl 7.30 :)

För att inte tala om idag på dagen då kråkbarnet sov 2 timmar och 40 minuter. Det är rekord!

Tyvärr gjorde det att det var lite svårt att komma till ro när det var dags att sova för natten, trots att hon var vaken nästan en hel timme längre än vanligt.

Nu börjar det dra ihop sig för dagisstart. Det är en del som ska fixas tills dess. Ska köpa ett extra regnställ och gummistövlar. Det är ju inte säkert att det regnar på morgonen när vi åker dit, menar jag. Då är det bra om det finns en uppsättning på dagis. Och så mockasiner. Mössor och vantar. Lite fleecekläder.

Så håller vi tummarna att det blir ännu en bra natt, folks.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>