Fredag, lördag

Gårdagen gick också bra för kråkan enligt dagispersonalen. Hon var ganska arg på förmiddagen för att hon inte fick göra som hon ville, men lite banan och mys med Lakrits i vagnen rådde bot på den saken. Favvofröken meddelade att vi har ett ovanligt envist och argt litet barn :) Nämen, vad säger du?! :D Jag tror att kråkan får ta över rollen som Lilla My i den här familjen ;)

Hon hade ätit en stor portion mat och en smörgås till lunch och sen somnat på fem minuter i vagnen och sovit i 1½ timme. Bra gjort där, pluttan :) Mammas stora, lilla flicka!

När jag kom var hon yrvaken och rufsig och det allra finaste jag någonsin sett :) Hon ville upp och kramas, men medan jag pratade med favvofröken ville hon ner och fortsätta leka igen :)

Nu är det helg och vi ska bara mysa och ha det bra.

Nackdelen med att pappan har börjat nya jobbet är att utbildningen bara är dagtid vilket innebär att kråkan hänger alldeles för mycket med mamman. Det i sin tur gör att kråkan är extremt mammig. Pappa duger inte alls till att krama eller natta eller komma och stoppa om på natten när man vaknar. Det ska vara mamma. Och så får det väl vara, inte så konstigt om hon känner sig lite otrygg just nu. Mamma ställer gärna upp och kramar och nattar och stoppar om.

För kråkan sover riktigt bra nu för tiden. Hon är superdupertrött på kvällarna och somnar oftast som en sten när man lägger henne. På kvällen sover hon ganska oroligt och brukar vaknar 1-4 ggr innan vi går och lägger oss. På natten behöver jag oftast bara gå upp en eller två gånger.

Jag tror att kråkan är inne i en tillväxtperiod, för hon är i princip konstant hungrig och äter oss nästan ur huset ;) Så hon brukar vakna runt 5 och vara hungrig. Då tar vi upp henne i vår säng och ger henne välling där, så brukar hon somna om en timme eller två. Det är en av de mysigaste och bästa stunderna på dagen! Det är ljuvligt att ha en mjuk, varm, sovande liten kropp bredvid sig i sängen.

Idag har jag ägnat mig åt att sanera huset. Jag tog nedervåningen i torsdags och fredags och fortsatte med övervåningen idag. Nu ska det bara piskas mattor, så är allt klart. Nästa vecka lär det inte ta lika lång tid att städa… Hoppas jag.

Pappan och kråkan har haft lite pappa-kråka tid tillsammans medan jag roddat omkring med dammsugare och svabb. På tal om dammsugare… Det är illa att man dammsuger så sällan att kråkan får ett hysterisk skräckutbrott så fort jag tog ut dammsugarmunstycket ur städskåpet… Att hon dessutom samtidigt ramlade och slog munnen i vardagsrumsbordet gjorde inte saken bättre. Om vi säger så. Ett hack på insidan av läppen och en rejäl fläskläpp blev det. Men lite glass (perfekt att kyla av en ond, svullen läpp med), banan och två avsnitt av I Drömmarnas Trädgård senare var det full fart igen.

På tisdag börjar jag jobba igen. Det känns som om det var en evighet sen jag jobbade. Det är med skräckblandad förtjusning jag kommer dra på mig pyjamasutstyrseln och stetoskopet igen. Dessutom ska jag operera det första jag gör på tisdag… Håhåjaja.

Imorgon måste vi in till stan och köpa en till bilbarnstol till kråkan, för på tisdag är det pappan som lämnar och jag som hämtar. Då duger det inte att ha bilbarnstol i bara en av bilarna! Ett par stövlar och ett regnställ behöver vi också, det vi köpte för ett par månader sedan är på dagis och används flitigt. Städa ur kråkans vagn behöver vi göra också. Den är ett under av banansmet. Hur vi ska kunna få komma åt att tvätta Lakrits har jag inte lyckats lista ut än…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>