Lilla sjukling

Jo, alltså, vår lilla kråka har hostat sedan 25 september. Vi har fått Bricanyl som inte hjälpt. Vi har fått Mollipect som inte hjälpt. Vi har fått mer Bricanyl och mer Mollipect som inte hjälpt. Vi har fått Ventoline som inte hjälpt. Vi har fått inhalationspreparat som Ventoline och Flutide som vi inte fått i kråkis – hon blir helt enkelt hysterisk när vi försöker.

Och hon har bara blivit mer och mer tät i luftvägarna, mer och mer hostig, mer och mer rosslig.

Sedan i fredags eller så har hon inte varit sig själv. Som jag skrev i inlägget under. Inte glad. Inte nöjd. Jag har rutit i åt henne några gånger när jag bara lessnat ur på vrålandet. Hon har sovit som en potta skit, haft långa vakenperioder, vaknat ofta.

Idag fick jag äntligen tid att återigen ringa till barnspecialistmottagningen. De hade egentligen ingen tid, men om jag kunde komma direkt, så kunde doktorn lyssna lite snabbt på henne.

Det räckte med att sköterskorna fick titta på kråkans andning för att de tyckte att hon skulle inhalera. Doktorn tyckte samma sak och dessutom skulle hon få Betapred. Vi hade ett långt och bra samtal, trots att läkaren inte alls hade tid. Hon tyckte nog att jag var lite sjåpig som inte lyckats få kråkan att inhalera hemma, en vecka har vi försökt. Kråkan blir verkligen H Y S T E R I S K när man försöker och ingen som inte sett kråkan när hon är hysterisk har rätt att uttala sig om huruvida jag är sjåpig eller inte. För läkaren fick se kråkan när hon är hysterisk och sen pratade vi inte mer om inhalation hemma.

Istället skrev hon ut en annan medicin som heter Singulair.

Nåja. Inhalera skulle vi. Herregud, min lilla kråka! Hysterin! Jag trodde hon skulle tuppa av, så hysterisk var hon. Aldrig varit med om något liknande. Det var hemskt. Jag höll henne och hon kämpade emot så hårt att hon fick blåmärken. Hon var genomsvettig och jag också. Två gånger på 15 minuter skulle vi inhalera. Och så en slurk Betapred på det.

När vi kom hem igen var det en liten kråka som stensomnade och sov i två timmar.

Sen skulle vi tillbaks och inhalera mera på eftermiddagen. Då hade pappan kommit hem från där han har varit. Det räckte med att hon fick se inhalationssköterskan för att hon skulle börja gråta. Hysterin började lite smått när hon fick se andningsmasken, men mot slutet av inhalationen lugnade hon faktiskt ner sig och satt still och andades. Och andra inhalationsomgången satt hon alldeles still i mitt knä och andades.

Lilla, lilla tappra kråka!

Mitt hjärta brister och går sönder och jag har suttit med tårar i ögonen och gråten i halsen hela dagen.

Vi försökte få ut vår Singulair på sjukhusapoteket, utan framgång. Datorhaveri eller nåt. Men kråkan, speedad på Betapred och Ventoline, röjde järnet inne på sjukhuset. Vi träffade doktorn inne på apoteket (vi träffade aldrig henne på eftermiddagen) och hon tittade lite snabbt på kråkan, trots att hon var civilklädd och på väg hem. Då hade hon kutat sig svettig i korridorerna och hostade och hostade.

Nu sover hon igen, min lilla tappra krigarkråka. Och hon sover lugnt och gott. Ingen hosta. Inga uppvaknanden. Inga pipanden, väsanden eller rosslingar.

Och här sitter jag med skammen. Det är därför hon varit så otillfreds den sista tiden – hon har haft svårt att andas. Det är därför hon sovit så illa – hon har haft svårt att andas. Och jag mitt eländiga pucko och sämsta mamman har inte begripit. Rutit åt henne. Varit arg. Gnällt. Jag har inte förstått.

Mitt älskade lilla barn! Förlåt mig!

Inget ont får någonsin hända dig.

Imorgon ska vi tillbaks och inhalera mera och få mer Betapred. Och hämta ut den dära medicinen.

Nu ska det väl äntligen bli ordning på torpet.

Jag har just varit uppe hos kråkan och för första gången på två månader måste jag känna på henne för att veta att hon andas. Det rosslar, väser och piper inte om henne.

Äntligen har vi fått hjälp. Något som faktiskt hjälper. Inget mer Mollipect eller Bricanyl.

En reaktion på “Lilla sjukling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>