Energibrist

Jag är så trött och matt och allmänt less. Ingen ork, knappt någon lust till något.

Beror det på mörkret? (Lite snö skulle pigga upp.)

Beror det på Elviras halvrisiga sömn? (Tror hon lider av någon sorts nattskräck – tidigt på mornarna vaknar hon och illtjuter som om någon satt kniven i henne och det går inte att få henne lugn.)

Beror det på Kärlekens snarkningar? (Han har börjat snarka så bedrövligt att det inte går att sova. Nu ska han på snarkutredning. Så illa är det. Och han är inte överviktig. Och har inte högt blodtryck.)

Jag vet bara att jag ofta känner att jag bara vill vara ifred. Ensam hemma. Ligga i sängen under täcket med en talbok. Sova. Ett helt dygn eller så. Minst.

Men imorgon ska jag bland annat till frissan. Det ska bli kul! Ny frisyr och ny hårfärg.

Julklappar var det också, ja.

Och julgodis.

Och julmat.

Och julgran.

Och julkort.

Bror med familj är här. Härliga bror, härliga svägerskan. Underbara Lillan. Ljuvliga lille Abbe. Kråkis tycker det är prima liv att ha kusinerna på besök, trots att hon var lite blyg till en början.

Men visst, det var en smula knöligt att få alla tre barn att somna igår kväll. Om vi säger så. En smula uppskruvade :)

Särskilt eftersom Lillan gav kråkan julklappar precis innan hon skulle sova. På eget bevåg. Lillan kunde inte hålla sig längre. En riktig docka (kråkans första) med napp och nappflaska. Elvira blev så till sig att hon hoppade och studsade och slet sig i håret innan jag fick ur dockan ur förpackningen :D Så det var en kråka som inte var det minsta sovasugen.

Och till råga på allt fick hon sova i sin säng inne i vårt sovrum medan bror med familj kamperar i hennes rum.

Allt uppochner.

Menneh, om någon har en skvätt extra energi att skicka över, så mottages det tacksamt av bättre behövande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>