God Jul!

Nu är den snart slut, julafton.

Vi har pratat och pratat om tomten i en månad eller så. Vi har pratat om att tomten kommer på julafton och att han har med sig presenter om man varit snäll. Att han knackar på dörren och frågar om det finns några snälla barn här.

Och så fort Elvira har sett en tomtefigur eller en tomte på bild, så har hon knackat.

Idag var det dags då. Det kändes lite nervöst. Jag vill ju inte att hon ska bli superrädd för tomten, så man måste avbryta det hela.

Hon har varit på uselt humör mest hela dagen. Inget har varit bra och hon har knappt ätit något alls. Antar att hon varit trött och känt sig lite sjuk eller nåt.

Det blev julfrukost med tända ljus, sen fick hon se på Totoro, favoritfilmen. Lite lunch och sen dags at sova en stund. Jag griljerade skinka och sen vilade jag en stund, jag med.

Sen lunch för oss vuxna med tomtegröt, kråkan ville inte ha något.

Kalle Ankas jul klockan 15. Kråkan blev rädd när Piff och Puff busade med Pluto så Pluto blev arg. När Pluto ramlade ner från stegen och fick toppstjärnan på svansen började hon gråta. Lyckat…

Sen försvann pappan ut med soporna. Några minuter senare såg vi en lykta komma svävande i mörkret på stenålderskullen bakom huset. Vi följde lyktskenet från fönster till fönster och i köksfönstret såg vi att det var tomten som kom! Elvira bankade på fönstret så att tomten inte skulle missa att komma till oss!

Så kom han då och knackade på dörren och klev in. Elvira var alldeles tyst och bara satt på min arm. När tomten kom för nära gnällde hon lite, klappade på mig och sa “mamma”. Men sen när tomten kom in kunde hon komma ner från min famn och vara själv på golvet medan jag hällde upp en whiskypinne till tomten.

Sen satt hon i mitt knä och när hon märkte att hon fick paket av tomten, blev hon glad och var inte alls rädd längre. Hon vågade hämta paketen själv, jag fick hjälpa till att öppna och till sist ville hon inte ens sitta i mitt knä längre utan leka med sina leksaker och få mer paket av tomten. Och vad med paket hon fick! Jösses! Mängder med kläder, en raketlampa, tre böcker, tre filmer, en cd med sånger, en jättefin tomteby med olikfärgade lampor som man bara får titta på, inte röra och så fick hon en lekspis med små kastruller och slevar. Favoriten var raketlampan, spisen och en tröja som gudmor gjort. Hon hade nämligen ritat av Lakrits på den! Hon gick runt och kramade tröjan när tomten gått :) Och så att hon och tittade på tomtebyn jättelänge.

Något julbord ville hon inte ha, men lite gröt slank ner och sen var det en trött liten tjej som somnade som en stock och sover gott vad det verkar.

Vår tomte kom när köket var iordning och godisbordet dukat. Jag fick en helt fantastisk klänning av Kärleken. Helt fantastisk! Jag skulle vilja ha den på mig jämt! Jag ska se till att det tas kort på den, så ni får se. Så fick jag A-creme – den bästa hudkrämen som finns, sanna mina ord. Och så lite foundation som jag önskat mig. Och så Assassins Creed Revelations. Och strumpor. Och av mamma och Partnern fick vi en glassmaskin, en sladdlös dammsugare, en ny micro, smarta fönsterskrapor, en familjekalender och av bästvännen fick jag en frän ljuslykta i form av en döskalle. Linisen hade valt ut den. Bra smak, den ungen :)

Nu sitter vi här i soffan med bollmagar och gäspar i kapp.

Det har varit en alldeles underbar julafton. Får första alldeles egna.

Har jag sagt att jag älskar min egna lilla familj?! Det finns ingen som har det så bra som jag! Sanna mina ord! Det ljuvligaste barnet är mitt och den bästa Kärleken är min.

Ha nu en riktigt God Jul! Ta hand om varandra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>