What a day

Det har kräkts och kräkts och kräkts lite till idag. Kråkan somnade på soffan på förmiddagen, då vet man att hon är sjuk! Soffan är annars hennes studsmatta/kullerbyttematta/hopptorn/klätterställning.

Lakrits är helt nerkräkt och hur vi ska få rent honom är för mig en gåta. Jag har tvättat fem maskiner tvätt och den sjätte snurrar just nu. Har inte hunnit äta något på hela dagen, bara burit, tröstat, torkat, tvättat och spritat. Åt rester när kråkan somnat för natten.

Kärleken blev jättedålig han också och har sovit och kräkts hela dagen.

Kråkan sov tre timmar runt “lunch” och på eftermiddagen kräktes hon inget och fick behålla 1½ smörgås och lite glass, några russin och pyttelite gröt.

Men nu på kvällen började det om igen. Byte av sängkläder och pyjamas gånger tre på en timme. Rädd och ledsen liten tjej som är helt slemmig av allt kräkande.

Pappan har kryat på sig under dagen, jag sov på soffan hela kvällen – det tar på krafterna att vara ensamstående mamma till ett kräksjukt barn och en kräksjuk jättebebis ;) Fast jättebebisen har mest bara gnytt, pustat och stånkat och tyckt hemskt synd om sig själv och inte varit mig till last.

Jag vet ju att han kommer få ta hand om kråkan i morgon, för jag hyser inga som helst illusioner om att jag kommer klara mig, oavsett hur ofta jag tvättat och spritat händerna.

Men än så länge mår jag oförskämt bra.

Det här var en sällsynt elakartad form av spysjuka! Jag är glad att jag åtminstone sluppit byta sju blöjor i timmen, att det bara kommer från ett håll.

Allt, precis allt, luktar kräka. Kråkan duschade jag av innan hon gick och la sig. Två timmar senare är hela hennes hår nerkräkt igen. Ingen idé att duscha henne förrän till morgonen.

Tur att vi har underbara grannar/hyresvärdar som åkte och köpte litervis med blåbärs- och nyponsoppa. Synd bara att kråkan inte gillar nåt utav det, hon envisas med att vilja ha banan och fullkornsflingor och smörgås. Och så kommer det i retur. Men lite har hon i alla fal fått behålla idag och imorgon torde hon vara fit for fight igen.

Nu sover Kärleken och kråkan och jag sitter i vardagsrummet och är för upprörd för att sova. Varför jag är upprörd? Det kan jag berätta en annan dag i ett lösenordsskyddat inlägg. Kanske. Jag. Är. Så. In. Åt. Helvete. Jäkla. Förbannad. Och. Äcklad! BLÄÄÄÄH!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>