Sweet Jesus

Herreminje, vilken natt.

Det blev hysteri när hon inte fick välling i natt, utan istället fick vatten. Hon ville bara ha mer och mer vatten. Till sist fick hon inte mer vatten. Hon kräktes. Rakt över mig. Och blev ännu mer hysterisk. Gick inte att få lugn på något sätt.

Till sist tog jag upp den nerkräkta kråkan i min famn och bar henne, nynnade, viskade vackra ord, smekte nerkräkt hår iklädd min nerkräkta natttröja. Hon somnade där, mot min axel. I omgångar fick jag sätta mig ner och jag satt tills mina ben domnat bort. Då la jag mig försiktigt ner, men hamnade med huvudet mot sänggaveln som tryckte in ett jack i mitt bakhuvud. Där halvlåg jag tills huvudsvålen domnat bort. Då hasade jag försiktigt ner och la mig. Kråkan låg på mitt bröst, precis som hon gjorde när hon var liten, liten. Hjärta mot hjärta.

Hon sov så en stund innan hon rullade av mig. Och strax därpå vaknade hon. Lika hysterisk igen, skrek efter vatten och banan. Omöjlig att trösta eller få lugn. Så då gick vi upp. Klockan var 5.30. Jag hade sovit mellan midnatt och tre.

Kråkan låg i soffan, åt en tugga banan, drack några centiliter välling, några centiliter vatten.

En kvart senare börjar hon gråta, jag lyfte upp henne och fick hela kaskaden över mig. Igen.

Jag ägnade förmiddagen åt att hindra kråkan att dricka mer än en mun vatten åt gången. Det var hysteriskt.

Sen sov vi nästan fyra timmar.

Eftersm hon faktiskt fått behålla det hon fått ner under förmiddagen, tyckte jag att hon kunde försöka få i sig lite mer. Lite yoghurt, lite glass, lite kex. Näpp. Gap och skrik och gnäll mest hela eftermiddagen. Åh, jösses.

Innan hon gick och la sig fick hon i sig lite yoghurt. Nu sitter jag här och ber till kosmos att hon inte börjar kräkas igen. Orkar inte mer.

Ont i magen har jag, men har inte börjat kräkas än. Åååh, som jag hoppas att jag slipper. Det vore inget mindre än ett mirakel, så nerkräkt som jag blivit idag. Vanligtvis blir jag magsjuk bara av att höras talas om någon som är det.

Snälla, låt mig slippa!

3 reaktion på “Sweet Jesus

  1. Och herreminje vilken bacill, säger jag! Vätskeersättning?! Tycker så himla synd om er!!! Måtte du mirakulöst klara dig och måtte Kråkpappan vara på benen snart så du får avlastning!!!

  2. Den där vätskeersättningen för barn smakar värre än kräka, så jag förstår att kråkan vägrar dricka den! Och den hade ju kommit upp anyways, så… Men allting har en ände och korven den har två :) Nu är det slutkräkt i kråkfamiljen för den här gången. (Men idag var det ett annat barn som kräktes rakt ut på golvet på dagis, fick jag höra. Oh, joy! Hoppas att det var samma elaka virus och att kråkan fått någon sorts kortvarig immunitet!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>