Variation

Att vara distriktsveterinär är sannerligen ett varierande yrke. Är det inte en kanin med lunginflammation, så är det en ko med löpmagsförskjutning.

Det varierar även i arbetsbelastning. Igår hade jag tre resor på hela dagen – tre väldigt okomplicerade (två kalvningsförlamningar och en halt gris). Jag hade jouren och det ringde inte någon på hela kvällen eller natten.

Idag har det varit alldeles galet. Jag hade dagjouren och det ringde stup i kvarten. Jag var på sex resor – tre kalvningsförlamningar (varav två var på samma gård och en var dösjuk), en löpmagsförskjutning, vaccination av två hästar, en utredning av höga cellhalter på en liten mjölkgård (vilket innebär massor av mjölkprover) och en akut juverinflammation (naturligtvis i andra änden av distriktet).

Samtidigt ringde telefonen om det ena och det andra. Snacka om att ha många bollar i luften!

När jag kom tillbaks till stationen kring kl 17 skulle det sättas en massa mjölkprover, städa ur bilen, tvättas rockar och utrustning och skriva klart några journaler. Jag kom hem strax innan 19 (efter 11 timmars arbetsdag). Nu ska jag inte gnälla – igår var jag hemma i omgångar under hela dagen och kunde dricka kaffe och läsa bok på arbetstid. Konstigt att det kan variera så, bara…

Efter mat och ett glas vin ikväll däckade jag i nästan två timmar på soffan, trots att tvn var på på hög volym och mamma och Partnern pratade.

I helgen är jag ledig och om en vecka är jag på väg hem igen. Imorgon ska jag sova tills jag vaknar, vilket kan bli precis hur sent som helst. Resten av dagen ska jag tillbringa på soffan med en bok. På söndag ska jag älska på bästvännen i grannstaden tänkte jag.

Nu blir det sängen och en god bok…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>