Lågtryck

Märkligt. I natt drömde jag att jag hade lågt blodtryck och svimmade titt som tätt. I natt när jag var upp till kråkan kunde jag inte gå upprätt, var tvungen att gå dubbelvikt för att inte svimma ihop.

I morse vaknade jag av att kråkan låg och pratade om stora och små stjärnor. Reste mig upp, försiktigt, och sen fick jag kravla mig upp från golvet när jag kvicknade till från svimningen.

Idag kan jag inte stå eller gå upprätt några långa stunder innan det svartnar. Jag har hjärtklappning (såklart, hjärtat jobbar hårt för att hålla trycket uppe) och är lite lätt kallsvettig. Jag har sällan sett mig själv så blek.

Om jag inte visste att det inte är något allvarligt fel på mig, så hade jag nästan blivit rädd och orolig. Men hjärtat är kollat i kvadrat och kubik, på längden, tvären och höjden. Alla andra parametrar är också utan anmärkning. Hb och järndepåer ua. Lever och njurar ua. Jag har inte epilepsi och inte diabetes, inte addison och inte någon mystisk blödning och ingen annan sjuka heller. Jag har bara extremt lågt blodtryck av okänd anledning.

Jag har ätit och druckit, kissat och bajsat. Sovit bra i natt. Känner mig inte sjuk. Bara väldigt, väldigt blek.

Kärleken är på väg hem, det känns inte tryggt att ha ansvar för en vild kråka när man inte kan stå på benen utan att svimma ihop.

2 reaktion på “Lågtryck

  1. Från en lågtryckare till en annan. Det är jobbigt men man dör inte av det.
    Få gärna dina klaffar kollade, jag har en trasig, trots att allt annat ser bra ut. Trött intill döden, typ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>