Lyckat

Igår ringde en djurägare som var hos mig med sin hund förra omgången jag var här och jobbade. Jag vet att det är “fel” att diagnosticera en hjärtsvikt utan att ha röntgenbevis på att det faktiskt rör sig om det. Men med det otroliga blåsljudet och alla andra symtom (trött, flåsar, orolig på natten, bubbel i lungorna) så sparade jag några hundralappar åt djurägaren och satte in hjärtsviktsbehandling (furosemid och pimobendan) utan röntgendiagnos.

Sen dess har jag inte hört nåt. Vilket inte är så konstigt med tanke på att jag inte jobbat sen i början av november.

Jag skulle just leta reda på hunden journal och kolla hur det hade gått när djurägaren ringde. Konstigt, just när jag satt och bläddrade i mitt block efter namnet på djurägaren fick jag honom i luren. Hunden mådde jättebra och var pigg och kry. Det enda bekymret var att medicinerna började ta slut.

Jag skrev ut mer.

Och jag kände mig så glad och lyckad!

Jag (och även djurägaren) är medveten om att det bara handlar om att köpa tid. Men jag vet också att det är värdefull tid. En tid att vänja sig vid tanken på ett ens kära, älskade djur snart inte kommer att finnas mer. Och det är en tid under vilken djuret i fråga mår bra och är symtomfritt.

Det finns inte mycket som gör mig gladare än en lyckad behandling av någons sjuka djur!

2 reaktion på “Lyckat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>