Elviras vänner

Vi har pratat en del om vänner här hemma de senaste dagarna.

Elvira är, som bekant, helt tokig i Mamma Mu. Mamma Mu vill så gärna vara vän med kråkan och i ett avsnitt berättar kråkan att han inte haft något kalas på sin födelsedag för att han inte har några vänner.

Igår när jag lämnade min lilla kråka på dagis, så pratade vi om att hon skulle leka med sina kompisar och att kompisar är samma sak som vänner och så räknade jag upp namnen på några av barnen i kråkans grupp.
- Det är dina vänner och dem ska du leka med idag tills mamma kommer och hämtar dig igen.

Idag när jag lämnade kråkan på dagis var alla barnen ute och lekte. Elvira fick syn på barnen i sin grupp som var i och omkring en av sandlådorna. Då pekade hon mot dem och sa:
- Lillas dänne (Elviras vänner)

Sen gick hon helt sonika dit och jag sprang efter för att säga hejdå. Hon bevärdigade mig med en trött blick som hejdå innan hon pinnade bort till Lillas dänne på sina små ben.

Och på eftermiddagen idag lekte hon i köket med sin nya teservis. Hon har vatten i en liten kanna och fyller på i kopparna och dricker.
- Nämen, har du kalas?!
- Aaa
- Åh, vad roligt! Vilka har du kalas för då?
- Lillas dänne!
- Är dina vänner på kalas?
- Aaa. Kåkan å.
- Kråkans vänner också?
- Aaa
- Är kråkans vänner också på kalas?
- Aaa
- Åååh vad roligt med kalas för alla vännerna och kråkans vänner också!
- Bong, tatt, dassa
- Ja, på kalas har man ballonger och hattar och så dansar man
- Aaa. Mea datten! Mea datten! Mea datten! Mea datten
- Ja, du ska få mera vatten. Lugn.
- *illskrik* MEA DATTEN! MEA DATTEN!

Jag berättar för mitt älskade barn flera gånger om dagen att hon är mammas älskling, att hon är det bästa barnet i hela världen, att hon är mammas älsklingsbarn och att mamma älskar Elvira mest i hela världen.
- Aaa, svarar hon på det.

Den som någonsin rör mitt barn på ett sätt som hon inte vill bli rörd på, den personen kommer ångra att den någonsin blev född. Det finns inget jag inte skulle göra för Elvira. Inget. Inget!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>