Trädgårdsnytt

Det häder grejor i trädgården!

Det är knoppar på praktveronikan, alpastern, murklockan, tre av stenpariväxterna, Elvirarosen och pionen.

Smultronen och äppelträden blommar för fullt.

Hela slänten och gräsmattan nedanför att nedlusad av smultronblommor och förgätmigej.

Pastellaklejan blommar för första

Pastellakleja från alltomtradgard.se

gången och de vanliga aklekjorna håller också på att slå ut.

Jag önskar att jag hade råd att köpa blommor till blomlådorna och ampelkrukorna på verandan, men just nu har jag 10,74 kr på mitt konto… s’atteh. Jag skulle behöva några hundra liter jord också. Samt en planta att ha istället för den döda rosenriddarsporren.

Det är så många blommor jag vill ha, men nu är mina rabatter alldeles proppfulla. Det känns inte mödan och pengarna värt att göra fler rabatter. Inte nu när vi förmodligen kommer måsta flytta.

Men OJ vilken trädgård jag kommer ha när jag får en alldeles egen trädgård! Den kommer bli grym! Jag ska ha en pergola, ett orangeri, en syrenberså, små rum i trädgården, skuggiga platser och soliga men skyddade platser där man kan sola näck om man vill. Lite vatten vill jag nog ha också. Små hemliga stigar och buskar för barnet/barnen att leka och gå på upptäcktsfärd i. Ett sjörövarskepp, kanske. Med rutchkanor, gungor, mast med utkikstorn och tjocka rep att klättra i. Många bärbuskar, fruktträd och flera trädgårdsland med grönsaker. Ett växthus också, såklart!

Jag kan drömma i timvis om min kommande trädgård!

Tänk dig en sån här pergola! Vilken dröm!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>