Migränen…

Jag kände mig liksom lite skum i kroppen igår när vi kommit hem. Tung och matt och… ja, konstig helt enkelt. Skyllde det på den långa och jobbiga bilresan.

Jag somnade på soffan efter att ha goffat pizza. Vaknade, slösurfade och gick sen upp och la mig igen.

Somnade som en sten. Vaknade vid 4-snåret av en kräka som ville upp och ut. Bara att rusa upp och kräkas dårå. Och jo visst, där var den. Migränen från helvetet.

Hasta ner till medicinskåpet och ta en tablett och hoppas på att inte kräkas någe mer. Somnade om så fort jag la huvudet på kudden. Vaknade lagom till att jag skulle sämplat in på jobbet. Ringde och sjukanmälde mig och fortsatte sova.

Jag har sovit eller slumrat hela dagen. Strax innan kl 13 gick jag upp och duschade av mig kallsvetten. Kärleken är på jobbet och kråkan på dagis.

Nu sitter jag här i soffan och orkar precis ingenting. Den här omgången tog verkligen musten ur mig! Jag har satt på en maskin tvätt och slängt massor av reklam i återvinningen. Det är allt jag orkat.

Jag borde städa upp ute. Jag borde städa upp inne. Jag borde vattna och vika tvätt. Jag borde tända en brasa i kaminen, för det är rått och fuktigt inne nu när ingen varit hemma på flera dagar.

Men jag. Orkar. Inte. Varje försök att flytta mig från soffan får golvet att gå i vågor och hjärtat att slå trippelslag.

Egentligen skulle jag vilja sova mer, men någon måtta får det faktiskt vara! Jag ska ju snart åka och hämta kråkan från dagis och hänga med henne resten av eftermiddagen och kvällen. Hur jag nu ska orka det…

Nu hoppas jag bara att jag kan åka och jobba imorgon! Jag saknar jobbet!

6 reaktion på “Migränen…

 1. Om man mår sådär så måste och borde man ingenting. Mer än att ta det lugnt och ta hand om sig. Städningen och tvätten och det där andra finns kvar imorgon också.
  Mvh Martin Luther – Second Edition (IMPROVED!) :-)

 2. Hahaha, ja den där Luther har en del att stå till svars för! Det värsta är att jag verkligen mår dåligt inombords när det är skräpigt, stökigt och sunkigt runtomkring mig. Det räcker med röran i min skalle (som dessutom letar sig ut via mit hår)!

 3. M;igrän låter fanimej bara äckligt. Punkt.
  Borde, måste, skulle…låt Luther campera med Jante och låt dem tampas ihop. De tar högst sannolikt ut varann, de små kräken. Sådeså.

 4. Framför allt så känns migrän så himla… onödigt! Det är liksom nästan en hel dag som bara försvinner. En hel dag av mitt dyrbara liv och min dyrbara tid. Men jag är bara glad att jag kan ta Immigran (det fick jag inte ens testa tidigare, eftersom det KAN interagera med SSRI, men jag träffade en neurolog som ba: ÄH!) nu för tiden så jag slipper den där äckliga, vidriga andra medicinen som fan inte ens hjälpte och som man mådde som en räv med terminal rabies av att ta. Då hade jag att välja mellan att ha migrän och må förjävligt eller att ta medicin och må förjävligt (och kanske ändå fortfarande ha migrän).

 5. Onödigt…såklart. Mina svarta dagar är också onödiga så det kan enkelt kännas igen.
  Men ett skratt fick du igång från min hemmaplan, vette tusan om medicinen, sammantaget, var ett positivt intag. Slutsatsen torde bli att migrän går bort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>