Fel tid

Lika roligt som det är när jag kan hjälpa ett djur och jag känner att jag gör ett bra jobb, lika jäkla usel känner jag mig när jag missar något. Särskilt när jag missar något som jag verkligen INTE BORDE ha missat.

Jag varken vill, kan eller får skriva så mycket om mitt jobb och mina patienter, men idag känner jag mig som den uslaste jävla veterinären ever born. BLÄ!

Helst vill jag dra täcket över huvudet och aldrig mer jobba. Skäms gör jag! Skäms riktigt, riktigt mycket!

Okej, får jag en anmälan på mig, så får det vara hänt, jag vet att jag gjort fel och jag är den första att erkänna att det var dumt och klantigt. Jag önskar det var onsdag kväll igen – då skulle jag göra om och göra rätt! Kan man anmäla sig själv?

Om inte annat örfilar jag upp mig själv å det grövsta!

Åh, jag mår så dåligt över det här! Gråtfärdigt dåligt!

Men jag inser också att det är “fel” tid på månaden. Och jag vet också att när mensen är ett par dagar sen och jag är extra labil, så kommer det bli några jobbiga dagar med syndafall och svimningsont.

Men på måndag kommer det förmodligen kännas bättre igen. Hoppas jag.

PS. Jag ska söka jobb i radion på polisen. Sista dag att skicka in ansökan är sista aug, då borde jag fått reda på om jag får vara kvar här eller inte. Radiooperatör, det vore nåt, det. DS

5 reaktion på “Fel tid

 1. När man gör rätt och lyckas är våra yrken underbara. När man gör rätt och ändå inte lyckas är det hjärtskärande. Ännu mer så om man gör fel, felen drabbar ju annan part. Det är det som är det jobbiga med våra yrken. Men vi måste försöka komma ihåg att vi bara är människor. Vi måste göra allt vi kan för att göra rätt, men vi är inga övernaturliga varelser … vi måste lära oss av våra misstag men också lära oss att gå vidare, en smula klokare på kuppen. Vi måste förlåta oss själva.
  Jag tror att om människor visste hur mycket hårt arbete vi lagt ner på studierna, hur hårt vi arbetar i våra yrken och hur vi hela tiden försöker förbättra oss och vilket ansvar vi FAKTISKT KÄNNER att vi har – då är det många som skulle säga att de är tacksamma att de slipper göra det …

 2. Det jag ville ha sagt var: må inte dåligt. Du arbetar hårt och är duktig. Mer än så kan man inte göra! Lär dig, förlåt dig själv och försök släppa det.

  Vad du har gjort vet jag inte, förmodligen ger du dig själv mer pisk än du förtjänar. Kommer du ihåg den uslaste av usla veterinärer som höll på att ta död på Lilla Besten? Hade hon sagt någonting i stil med “Oj, hon är sjuk, det kan bero på behandlingen vi gav, vi ska göra vårt bästa för att rädda henne” hade jag förlåtit henne. Men jag kan inte förlåta att hon skriver falska journalanteckningar och blir verbalt hotfull mot mig. I efterhand ångrar jag att jag inte gjorde mitt bästa för att sätta stopp för hennes yrkesutövning med tanke på att flera hundmänniskor när de hörde vad som hänt Lilla Besten gett mig skräckhistorier på hennes agerande och talat om att hon aldrig mer rör deras eller deras bekantas djur.

 3. Ja, det är verkligen förjävla jobbigt när man gör fel! Och det har jag lovat mig själv, att alltid, alltid vara ärlig och sann mot djurägare – att aldrig någonsin skylla ifrån mig! Har jag gjort fel, är jag den första att erkänna och nu har jag gjort fel och jag skäms så bedrövligt och mår så jäkla dåligt över det. (Jaja, jag vet att jag är en smula överdriven och “borderlajnad” också när jag blir så überdeppig av sånt – skyller det på PMS.)
  Jag har definitivt lärt mig något, nu återstår “bara” att komma över och gå vidare och förlåta mig själv.

 4. Det är mänskligt att fela. Det gör vi allihop. Vi är inga maskiner som bara gör rätträtträtt. Var rädd om dig och klappa dig själv på kinden, förlåt dig själv liksom. Du gör gör ett grymt bra jobb för övrigt. Det är så nedra jobbigt att göra fel…uschtviåblä.
  Hälsningar
  Kommentarsstalkern, Camilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>