Fjärde gången

Mäh, jag glömde ju bort att berätta att kråkan sov en hel natt utan att vakna en enda gång natten mellan tisdagen och onsdagen!

Hon somnade 19.15 och vaknade 8.15! Att jag var uppe runt 6 för att stoppa i nappen och lägga på täcket räknas faktiskt inte.

(I vanliga fall när hon vaknar på natten ropar hon på antingen mamma eller pappa. Det hjälper inte att bara svara – man måste komma in. Då säger hon att det är något som låter och att hon är rädd för det som låter. Det kvittar att det är knäpptyst. Säger man att det inte är något som låter, att det är alldeles tyst så blir det hysteri och gråt och skrik i en evighet. Man får helt enkelt bara säga att det är en traktor eller diskmaskinen eller nåt. Då rabblar hon alla saker hon kan komma på som kan låta medan jag går ut ur rummet. Innan jag går ut säger hon: Lilla gömmer. Om man inte svarar på det, så blir det hysteri igen. Det bästa är bara att säga: Ja, göm dig du, älskling. För det mesta tar detta inte mer än en minut, men man hinner frysa mycket och vakna till ordentligt på den minuten. Har man tur dröjer det några timmar innan nästa gång något låter och proceduren måste upprepas. Har man otur dröjer det tio minuter. Oftast upprepas det 3-10 ggr/natt. Ibland med 10 minuters mellanrum, ibland med en timmes mellanrum, ibland mer sällan. På sistone har det blivit mer sällan. Utom natten till torsdagen då det var var tionde minut i ett par timmar innan hon kom till ro igen.)

En gång i månaden de senaste två gångerna, alltså. Börjar vi få till en vana?! Det vore ju alldeles fantastiskt att få sova hela nätter!

OM kråkan får ett syskon någon gång i framtiden (jag skriver OM) så ska det barnet komma med sömngaranti. Och avstängningsknapp eller åtminstone volymkontroll!

3 reaktion på “Fjärde gången

  1. Whohoo! Och vilken lång natten, de gånger sonen sovit hela nätter har jan sovit 9-9,5 h och vaknat vid 5-5:30.

    Hoppas hon börjar göra det fler gånger snart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>