SeriÖST!

Okej. Det är helt fel tid i månaden nu. Och Kärleken jobbar hela helgen.

Det innebär att jag är ensam hemma med kråkan hela dagarna. Idag hann Kärleken vara hemma trekvart innan kråkan skulle sova.

Dessutom snarkade Kärleken så bedrövligt att jag fick gå ner och lägga mig på soffan nångång runt 1 inatt. Och just när jag äntligen lyckats somna, så vaknade kråkan. Och så höll det på till 3.30, då jag äntligen fick sova. Till 6.30 eller så.

Trött OCH PMS-monstrig, alltså.

Dessutom ett barn som har förmågan att reta gallfeber på mamman.

Alltså, seriÖST! Idag var hon billig periodvis! JA, jag älskar henne mer än livet, men idag hade jag inte blivit jätteledsen om någon kom och sa: “Jag kan ta hand om kråkan idag, jag kommer tillbaks med henne ikväll!”.

Tjatet! Jag säger bara det: TJATET! Och GNÄLLET!

Med den gnälligaste rösten du kan tänka dig: “Lilla vill HA den. Lilla vill HA den. Lilla vill HA den. Lilla vill HA den. Lilla vill HA den. Lilla vill HA den” i all oändlighet tills jag får ett bryt och skriker: FÖR HELVETE ELVIRA SLUUUUTA TJAAATA! DU SKA FÅÅ, JAG MÅSTE LAGA MATEN FÖRST!

Eller när hon ville följa med och slänga soporna. Då ville hon helt plötsligt gå tillbaks och fylla i mer vatten i sin delfin som hon hade med sig. Jag visade henne att delfinen var full med vatten redan. Då började barnet gråtskrika a la dramaqueen och gå tillbaks mot hinken med regnvatten i för att ändå fylla på delfinen.

Jag meddelade att jag ska gå och slänga sopor, om hon vill följa med får hon komma, annars går mamma själv. Hon kom inte, så jag gick själv.

När jag kom tillbaks blev det ännu mer gråtskrik a la dramaqueen: Lilla vill fölla mee mamma slinga topoj!

Gaaaah!

Jag började med höstens evighetsgöra: plocka ekollon från gruset. Elvira ville också plocka ekollon. Det är tusen och åter tusen ekollon på gruset, man kan ta grabbnävar! Ja, jättesnällt att du vill hjälpa mamma plocka! Sen står hon bara där och gråtskriker och hulkar att hon vill hjepa mamma pocka eckollon.

Ba: JA MEN BÖJ DIG NER OCH PLOCKA DÅ! VAD ÄR PROBLEMET?!

Jag pekade på ekollonen och sa: den kan du plocka. “Mamma jöja”. Jaha. Så jag plockade upp den. Gråtskrik: LILLA VILL POCKA ECKOLLON!

HerreGUUUUD!

Så har det varit idag. Hela. Jävla. Dagen!

Tjata hôl i hôvvet har fått ett ansikte! Det ser precis ut som kråkan!

(Och VARFÖR kan man aldrig, aldrig, ALDRIG få bajsa ifred?! Låser jag dörren står hon utanför och bankar och rycker i handtaget. Låser jag inte kommer hon in och rycker och sliter i mig och vill att jag ska komma. Eller som idag: hon drog in sin leksaksdammsugare, slog på den, gick ut och stängde dörren. Kom in och började dra i mig för att jag skulle komma. Dagens sjunde bryt: STÄNG AV DEN DÄR FÖRBANNADE DAMMSUGAREN OCH GÅ UT I HALLEN! MAMMA KOMMER NÄR MAMMA HAR BAJSAT KLART! STICK! FÖRSVINN! JAG VILL BAJSA IFREEEED!)

3 reaktion på “SeriÖST!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>